Počela prodaja ulaznica za novogodišnje koncerte u Novom Sadu: Kosheen na Tvrđavi, Konstrakta u Srpskom narodnom pozorištu 1Foto Gabor Erdelyi/EPK

Prodaja ulaznica za doček Nove godine po oba kalendara u Novom Sadu, počela je danas na svim prodajnim mestima Gigstix-a, kao i onlajn na njihovom sajtu gigstix.com. Iz Evropske prestonice kulture saopštili su i na kojim lokacijama će se koncerti održavati.

Doček 31. decembra u Novom Sadu drugu godinu za redom izmešten je sa glavnog gradskog trga u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave.

Novi Sad u 2023. godinu uvešće čuveni britanski trio Kosheen, zatim dobitnici BRIT nagrade — sastav Stereo MC’s, miljenik berlinskih klubova di-džej Biesmans, jedan od najvećih i najpopularnijih vokalnih sastava na svetu — Perpetuum Jazzile, ali i čuveni domaći alternativni bendovi Repetitor, Obojeni program, Monohrom i drugi.

Jedan od najvećih džez pijanista današnjice Tigran Hamasyan nastupiće za novogodišnju noć u Gradskoj koncertnoj dvorani. Holandska muzička diva iranskog porekla Sevdaliza i ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji Konstrakta, uz bend Zemlja gruva, stižu u Srpsko narodno pozorište.

Počela prodaja ulaznica za novogodišnje koncerte u Novom Sadu: Kosheen na Tvrđavi, Konstrakta u Srpskom narodnom pozorištu 2
Tijana Bogićević, foto: EPK

„Afrička R’n’B princeza Nneka nastupiće u Sinagogi, u Reformatorskoj crkvi koncert će održati jedan od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajko Feliks, dok će svetski poznati sastav Divanhana nastupiti u gimnaziji Laza Kostić. Rok zvuk, svako na svoj jedinstven način donose Shortparis u Fabrici, zvezde iz Londona Haelos u Pozorištu mladih, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara, Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka, legendarna Yu grupa u unplugged izdanju u svečanoj sali kompanije NIS“, saopštili su iz EPK.

Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang koncert će održati u Novosadskom pozorištu, pevačica Tijana Bogićević stiže u Kulturni centar Novog Sada, a najbolji džez bend iz Srbije EYOT u Kulturnu stanicu Eđšeg.

U Radničkom domu nastupiće hrvatski lajv tehno sastav ABOP, a fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal. U Srpskom narodnom pozorištu nastupiće i pevačica duhovne i etno muzike Danica Crnogorčević.

Počela prodaja ulaznica za novogodišnje koncerte u Novom Sadu: Kosheen na Tvrđavi, Konstrakta u Srpskom narodnom pozorištu 3
Konstrakta, foto: Kosta Đuraković/EPK

Za proslavu po julijanskom kalendaru, 13. januara, u Kulturnoj stanici Bukovac, program za decu prirediće udruženje umetnika Visoko C koje iza sebe ima više od 500 izvedenih predstava, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Ulaz na njihove nastupe biće slobodan.

Da bi koncerti zaista bili pretvoreni u doživljaje, 13. januara, zajedno sa izvođačima, na tome će raditi renomirani umetnici među kojima su reditelj Aleksandar Nikolić, dve profesorke sa Fakulteta tehnčkih nauka Mia David i Tanja Milovanović, ali i institucije kao što je Akademija umetnosti u Novom Sadu i mnogi drugi.

Za doček i tri izložbe inspirisane srpskim naučnicima

Doček u Novom Sadu upotpuniće i tri izložbe inspirisane velikim srpskim naučnicima svetskog ranga Milevom Marić Ajnštajn, Milutinom Milankovićem i Nikolom Teslom i to na tri lokacije; u Muzeju Grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi, Studiju M i Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Dok na izložbama o Milevi i Milutinu radi umetnik dr Dušan Jovović, Teslinu svetlosnu galeriju upriličiće umetnici Dejan Stojkov, Chida Yasuhiro iz Japana, Pavla Beranova iz Češke, Dorijan Kolundžija, kao i Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV) i drugi.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari