Od braće Teofilović do Vlatka Stefanovskog: Za doček srpske Nove godine u Novom Sadu više od 150 izvođača na 40 lokacija 1Foto: Ervin Kovac/EPK

Proslava Nove godine po Julijanskom kalendaru u subotu 13. januara u Novom Sadu na scenu će dovesti mnoge svetske i regionalne umetnike, poput harfistkinje Ketrin Finč u Svečanoj sali Gradske kuće ili elektro-pop bend iz Liverpula Ladytron u Pozorištu mladih.

Doček će ponuditi gotovo 50 sati programa, više od 150 izvođača, na više od 40 lokacija širom grada.

Muziku iz najvećih filmskih ostvarenja, izvešće Novosadski Big bend uz goste u Srpskom narodnom pozorištu.

Među izvođačima za koje vlada veliko interesovanje je i portugalska fado diva Žisel Žoao koja će nastupati u Sinagogi, te britansko-bahreinski sastav Flamingods u Kulturnom centru Novog Sada, kao i simfonijski orkestar Republike Srpske, uz banjalučki bend SOPOT i specijalnog gosta balkansku soul zvezdu Marka Luisa u Srpskom narodnom pozorištu.

Najbolji a kapela sastav sveta koji potiče sa Korzike, A Filetta, na prvom njihovom nastupu u Novom Sadu pevaće u Kulturnoj stanici Svilara.

Od braće Teofilović do Vlatka Stefanovskog: Za doček srpske Nove godine u Novom Sadu više od 150 izvođača na 40 lokacija 2
Kraljica harfe, jedna od najboljih muzičarki sveta – Ketrin Finč, foto: EPK

U Radničkom domu koncert će održati turski muzički trio Islandman, a u Gradskoj koncertnoj dvorani nosioc prestižnih umetničkih nagrada Rišar Galijano.

Predstavnici alternativne scene Kanda, Kodža i Nebojša natupaju u u sali NIS-a, a tu su i evropske i domaće elektro kombinacije dj-ejeva Metju Džonson, Runi i 2MUCH u SKCNS Fabrika i predstavnici mlade scene Zhiva, Keni nije mrtav, KOIKOI, Rouzi i Jowam u Proizvodnji.

Tradiciju na Doček donose Braća Teofilović, Akademski hor Collegium Musicum, Neda Nikolić trio uz gošću Danijelu Veselinović, u kulturnim stanicama u okolini Novog Sada.

Najbolji gitarista Balkana i legenda regionalne rok scene, Vlatko Stefanovski, nastupa sa svojim trijom u Kulturnom centru Petefi Šandor, a splitski TBF u Novosadskom pozorištu.

Regionalna legenda dobrog zvuka Marijan Felver, direktno iz Zagreba dolazi na Doček, gde će zabavljati publiku u klubu Tunel na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Muzički sastav Memlah sviraće u kafe baru Diego, a novosadski hard rock bend Zona katastrofe pržiće Pero baru.

Ulaznice za koncerte koji nisu besplatni ali nisu ni rasprodani, mogu se kupiti na Gigstix sajtu ili prodajnim mestima ili preko stranice Dočeka.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari