Počelo snimanje kratkometražnog filma "Mališan" 1

– Počelo je snimanje horor komedije „Mališan“ u kojoj glavnu ulogu tumači finski glumac Oni Tomila poznat po glavnim ulogama u blokbasteru Big Game i Rare Exports. U filmu igraju i Katarina Žutić i Slaviša Čurović.

Muziku za film radi poznati autor Marko Kon. Ono što sprema opisuje kao novi pravac u muzici – Zombi pop. Premijera je najavljena za oktobar.

Zombi je poslužio kao univerzalni simbol kome se ovom prilikom pripisuje još jedno značenje u kontekstu savremenog načina života. Današnjicu čini svakodnevno oslanjanje na tehnologiju u gotovo svakom aspektu života, pa ljude pretvara u neku vrstu zombija. Dimitrije Vojinov, scenarista poznat po filmskim naslovima „Mi nismo anđeli“, „Jesen samuraja“, „Montevideo“ .., ovaj film opisuje kao zabavan, duhovit, napet, strašan, a pre svega višeslojan. Ovo će biti uvod u dugometražni film sa istom tematikom, čije je snimanje u planu.

Finsko-srpska porodica dolazi u Srbiju na odmor. Tinejdžer Peđa sa mlađom sestrom i roditeljima odlazi na izlet u idiličnu vikendicu. Budi se jednog jutra i na internetu ga zatiče poplava vesti o zombi virusu koji se širi svetom. Međutim, pre nego što išta učini, on deli tu vest na društvenim mrežama ne primećujući da njegova porodica gubi bitku sa ovim virusom.

– Ekipa je dobra, a mesto prelepo, jako drugačije od Finske. Imam velika očekivanja, mislim da će film biti sjajan – rekao je glavni glumac Oni Tomila.

On je sa pet godina snimio prvu reklamu, već sa osam prvi film i od tada počinje njegova filmska karijera. Poznat je finskoj publici, a ovo je prvi put da radi u inostranstvu uz izuzetak jednog projekta u Nemačkoj. Kada je dobio priliku da dođe u Srbiju, kako kaže, nije bilo velikih izazova osim nepoznavanja jezika, što ga je pomalo plašilo.

Poznata filmska ekipa snimaće na autentičnoj lokaciji, u bajkovitom ambijentu etno sela Amerić nadomak Beograda. Fantastičnu atmosferu čini prelepa priroda u kojoj su od prirodnih materijala sagrađeni svi objekti koji su nekad činili seosko domaćinstvo. Kućice, štale, silos i drugi objekti su opremljeni autentičnim nameštajem i upotrebnim predmetima od kojih su neki stari više od 150 godina. Mini zoološki vrt, jahanje konja i vodenoj bašti sa japanskim Koi šaranima najviše raduju decu kojoj obilazak bude I prilika da nešto nauče o nekadašnjem životu na selu.

Na ovoj lokaciji novinarske ekipe imale su priliku da prisustvuju probi jedne od akcionih scena u kojima igraju Katarina Žutić i Slaviša Čurović. Oni su bili vidno raspoloženi i uzbuđeni povodom svog učešća na ostvarivanju ovog projekta. Reditelj akcionih scena je Kalojan Vodeničarov. On je radio na najpoznatijim filmskim projektima, neki od njih su filmovi „Torja“, „Nemoguća misija“ i serija „Igra prestola“.

– Vidim da se i ovde susrećete sa istim problemima kao i mi u Bugarskoj, da uvek želite da održite visok nivo kvaliteta kao u velikim zemljama. Zahvaljujem se na tome kompletnoj ekipi koja je uključena u ovaj projekat“, rekao je Vodeničarov.

– Horor komedija je žanr na koji nismo navikli kada je reč o domaćoj produkciji, ipak očekivanja od filma „Mališan“ su velika. Mislim da je publika apsolutno spremna da prihvati ovaj film. Ukoliko je horor žanr koji desetak godina nije uspevao da privuče veliku pažnju gledalaca, sada se ta situacija drastično promenila. Imate horor filmove, ne srpske još uvek, koji su bili na vrhu liste gledanosti u bioskopima – rekao je za Danas reditelj Danilo Bećković.

On objašnjava kako je veliki izazov raditi na kratkometražnom filmu, jer tu nema prostora za grešku. Prema njegovim rečima, „ova vrsta filma zahteva pažljiviji i finiji rad – kratkim filmovima je, za razliku od dugometražnih, teško izbaciti scenu kojom niste zadovoljni“. .

 

Jezik nije važan

Iako glavni glumac ne govori srpski jezik, to neće biti problem jer u filmu ima jako malo dijaloga. Ideja je da se na drugi način prenese poruka, jezik tu neće imati veliku ulogu, kažu u ekipi ove horor komedije

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari