Počinje jubilarni 10. Filmstreet 1Foto:Promo

Jubilarna, deseta sezona najpoznatijeg besplatnog letnjeg bioskopa u Beogradu, Filmstreet, počeće u petak, 11. septembra, tradicionalno u Studentskom parku od 20.30 časova, prikazivanjem ostvarenja „Bićemo prvaci sveta“ reditelja Darka Bajića.

Film je priča o četiri pionira košarke koji su zaslužni za razvoj ovog sporta kod nas i u Evropi, a koje glume Strahinja Blažić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković i Marko Janketić.

U deceniji za nama, Filmstreet je na ulicama glavnog grada pod otvorenim nebom organizovao više od 350 filmskih projekcija i 15 pozorišnih predstava, pred više od 200 hiljada posetilaca, čime je zasluženo postao simbol leta u Beogradu i jedna od najpopularnijih gradskih manifestacija.

Ovogodišnji jubilej biće posvećen domaćoj kinematografiji i u narednim nedeljama na ulicama Beograda biće predstavljena najgledanija domaća ostvarenja nastala poslednjih 10 godina tokom kojih se i Filmstreet razvijao i rastao.

Počinje jubilarni 10. Filmstreet 2
Foto: promo

U skladu sa epidemiološkom situacijom i merama kriznog štaba, Filmstreet će ove godine po prvi put imati ograničen broj mesta za 150 posetilaca kojima će biti izmerena temperatura prilikom ulaska u prostor predviđen za publiku.

U prilagođenim okolnostima kultura ipak nastavlja da živi, a bioskop ponovo da radi, pa će tako, i pored fizičke udaljenosti između gledalaca, filmska umetnost i ove godine ujediniti svoju publiku pod vedrim nebom Beograda.

Deseti Filmstreet, besplatni letnji bioskop, realizuje se uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za privredu Grada Beograda, Centra beogradskih festivala (CEBEF) i u saradnji sa Ustanovom kulture Stari grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari