Počinje trka za izbor srpskog kandidata za Oskar 2023, najpopularniju nagradu na planeti 1Foto: promo FCS/ Copyrights: Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS)

Poziv Filmskog centra Srbije domaćim producentima da prijave svoje filmove otvoren je 12. avgusta i trajaće do 2. septembra, a u konkurenciji su igrana, dokumentarna i animirana ostvarenja

 

Filmski centar Srbiјe, na osnovu odredbi Uputstva o izboru srpskog kandidata za 95. nagradu Oskar Američke akademije za filmsku umetnost i nauku, 12. avgusta uputio je poziv domaćim filmskim producentima da prijave svoje filmove.

Poziv je otvoren do 2. septembra 2022, u kategorijama igrani film, dokumentarni i animirani (preko 40 minuta).

Izabrana ostvarenja biće u trci za najpopularniju nagradu na planeti, u kategoriji za naјbolji međunarodni film (International Feature Film Award) za 2022. godinu.

 

Uz ovaj poziv, Filmski centar Srbije priložio je prevod specijalnih pravila za nagradu za međunarodni igrani film, od uslova za kvalifikovanje, prijavu, do dokumentacije neophodne za proces izbora srpskog kandidata i pravila za nagradu za međunarodni igrani film.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari