Poginuo je poznati ruski glumac i reditelj Sergej Puskepalis 1Foto: Zimin.V.G.ž / CC BY-SA 3.0 / Wikimedia Commons

Ruski glumac i reditelj Sergej Puskepalis izgubio je život u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak (20. septembra) dogodila u Jaroslavskoj oblasti na auto-putu M-8, nedaleko od Rostova. U trenutku smrti je imao 56 godina.

Prema navodima Telegrafa, automobil sa Puskepalisom, vozačem i još jednom osobom sudario se sa kamionom. Ruski glumac i reditelj nije preživeo ovu nesreću, kao ni vozač automobila.

Sergej Puskepalis rođen je u Kursku 1966. godine. Završio je Saratovsku pozorišnu školu, a kasnije i režiju Petra Fomenka (RATI). Proslavio se ulogama u filmovima „Bitka za Sevastopolj“, „1941. Krila nad Berlinom“, „Nova stabla“, „Besmrtnici“, „Ledolomac“, „Jednostavne stvari“ i „Kako sam proveo leto“. Poslednja dva su mu donela puno priznanja, uključujući i nagradu Nika za najboljeg glumca, koju dodeljuje Ruska filmska akademija, i Srebrnog medveda za najboljeg glumca na Berlinskom filmskom festivalu.

Ruski glumac je takođe imao uspeha na televiziji i to u serijama „Operacija Muhabat“, „Šifra“ i „Žuto tigrovo oko“.

Sergej Puskepalis je od 2009. do 2011. bio glavni direktor Jaroslavskog akademskog dramskog pozorišta Fjodor Volkov, a od 2019. godine je njegov umetnički direktor.

On je bio oženjen sa Elenom Puskepalis od 1991, a njihov sin Gleb rođen je 1992. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari