Pokušavam da nađem prave ljude

Dva-tri dana u manastiru te restartuje kao kompjuter i počneš da malo bolje vidiš sebe. Religioznost danas nekako sve više ide u nekom navijačkom pravcu podrške našima ili vašima
Mali ekran: Velja Pavlović, novinar Studija B

Ostavite komentar


  1. Pratim emisiju, Nivo 23 – ne od početka, jer nisam imao tv signal – i imam reči hvale za koncept, način vođenja i duh koji prožima razgovore s gostima. Dugo je, zaista dugo, jedina emisija iz kulture koja gostima dopušta da glasno razmišljaju, bukvalno o svemu i svačemu, usmeravani, naravno, kratkim i nenametljivim pitanjima, ali i vedrinom. Bez obzira što se kuća sasvim urušila, smatram da Velja treba da ostane u njoj i nastavi da radi, osmišljava i vodi ovu, kultnu emisiju, jer, na taj način, prkosi duhu vremena. Ne znam u kakvom naslovu je išlo druženje s Jašom Grobarovim, ali me je ostavilo bez daha. Što se tiče scenografije, ne treba je menjati jer i posle deceniju i po, iznova otkrivam detalje, poruke, jednostavno, živa je.

  2. Po mom krajnje diletantskom misljenju,Nivo i Duhovnici govore i o opstem stanju duha.Dok je Nivo,zadrzao kakvu-takvu razinu,iz boljih dana same kuce u kojoj g.Pavlovic radi,Duhovnici su slika i prilika nicega u sta smo se kao ljudi i zemlja pretvorili,uz nekoliko casnih izuzetaka kad su pogodjeni gosti.Uostalom,rekla bih da je g.Pavlovic daleko kompetentniji za umetnicku sferu,dok je duhovnicima dozvolio da ga vodaju svojim stranputicama,zabludama,neznanjem…

  3. Nema Velja šta da pokušava, njemu je to upisano na genetskom nivou. Čovek je četnik, takvi su mu, uglavnom, gosti. Kad iz njega izbije antikomunizam, meni se povraća. Pekarov kadar, nema tu pomoći. Velja, Olja, Lila, Zoran, Milorad … Danina škola još iz vremena SPO – četničko – Nedićevsko – Ljotićevske nezavisnosti Stidija B.

  4. Velja je pre svega dobronameran, vaspitan covek. Melem za dusu savremenog gledaoca – ne prekida gosta, uvazava ga, raduje mu se. Velja mnoge od nas moze da nauci kako se RAZGOVARA.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.