Položeni venci na grob i spomenik pesnika Miroslava Mike Antića 1

Članovi Odbora manifestacije „Antićevi dani“ Miroslav Radonjić i Đeze Bordaš, zajedno sa članom Gradskog veća za kulturu Daliborom Rožićem, kao i pomoćnicom direktora Kulturnog centra Novog Sada Miljanom Kozarov, položili su vence na grob i spomenik Miroslava Mike Antića.

Kod spomenika u Dunavskom parku upriličen je i prigodan program povodom rođendana velikog pesnika, u okviru kojeg su učenici OŠ „Miroslav Antić“ i OŠ „Dušan Radović“ recitovali njegove stihove na srpskom, romskom i mađarskom jeziku.

– I na ovaj način sećamo se našeg velikana, a slaveći lik i delo Mike Antića, slavimo neprolaznost umetničkog stvaralaštva. Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa Odborom Skupštine grada Novog Sada dvanaesti put zaredom organizuje ovu manifestaciju, na veliko zadovoljstvo Gradske uprave za kulturu. Kao i do sada, pripremili su kvalitetan i raznovrstan program koji se realizuje u Novom Sadu na više lokacija, rekao je Dalibor Rožić.

Manifestacija „Antićevi dani“ se organizuje svake godine u martu, u znak sećanja na velikog stvaraoca koji je rođen 14. marta. Pored brojnih programa, dodeljuje se i nagrada „Miroslav Antić“ za najbolju zbirku poezije za prethodnu godinu. Ovogodišnji laureat je Dejan Aleksić za zbirku pesama „Radno vreme raja“ u izdanju Kulturnog centra Novog Sada, a biće mu uručena večeras u Svečanoj sali Gradske kuće, čime će trodnevna manifestacija biti završena.

Danas, poslednjeg dana manifestacije, biće upriličen sledeći program: u velikoj sali Kulturnog centra, od 11 sati, u programu „Susret pesnika sa decom“ učestvuje pesnik Dejan Aleksić, ovogodišnji laureat nagrade „Miroslav Antić“. U Likovnom salonu KCNS, u programu „Šta radi laureat?“, biće predstavljena knjiga prošlogodišnjeg dobitnika Nagrade „Miroslav Antić“ Nenada Šaponje.

Pored pesnika, u programu učestvuje i Saša Radojčić, a program će voditi Alen Bešić, urednik edicije „Antićevi dani“ Kulturnog centra.  U Svečanoj Sali Gradske kuće će od 19 sati biti upriličeno svečano uručenje nagrade „Miroslav Antić“, a pozdravnu reč će uputiti Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine grada Novog Sada. Nakon obraćanja laureata Dejana Aleksića, njegove pesme će čitati Boško Petrov. U programu će učestvovati i duo gitara „Braća Krstić“ koji će izvoditi Antićeve pesme, a nakon toga je organizovan i muzičko-scenski nastup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari