Posle FEST-a "Bartonova akademija" stiže u naše bioskope (TREJLER) 1Foto: taramount Film

Najnoviji film proslavljenog reditelja Aleksandra Pejna, „Bartonova akademija” (Holdovers) od danas, 7. marta stiže na redovni repertoar naših bioskopa.

Ova emotivna i iskrena priča premijerno je prikazana našoj publici na ovogodišnjem FEST-u, a od ove nedelje publika širom Srbije biće u prilici da pogleda film koji je oduševio gledaoce širom sveta.

Bartonova akademija je već doživela veliki uspeh i nagrađen je brojnim prestižnim priznanjima.

Pored Zlatnog globusa za glavnu mušku i sporednu žensku ulogu, film je nominovan u 5 kategorija za Oskara: Pol Đamati nominovan je za nagradu za najboljeg glumca, Devajn Džoj Randolf za najbolju sporednu glumicu, Dominik Sesa za najboljeg sporednog glumca, Kevin Tent za najbolju montažu, Mark Orton za najbolju originalnu muziku, Aleksandar Pejn za najbolju režiju, a film je u nominaciji i za Oskara za najbolji film ove godine.

Proslavljeni reditelj Aleksander Pejn u ovom svom najnovijem filmu u centar priče stavlja skromnog profesora (Pol Đamati) prestižne američke škole, koji je primoran da tokom božićnog raspusta ostane u kampusu i vodi računa o nekoliko učenika koji nemaju gde da odu za praznik.

Vremenom, on razvija neočekivanu povezanost sa jednim od njih, emotivno oštećenim, veoma pametnim, problematičnim učenikom (mladi glumac Dominik Sesa) i školskom kuvaricom koja je izgubila sina u Vijetnamu (dobitnica Zlatnog globusa, Devajn Džoj Rendolf).

Scenario za film potpisuje Dejvid Hemingson, koji je i producent „Bartonove akademije“ zajedno sa Markom Džonsonom i Bilijem Blokom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari