Potomak Branislava Nušića u iznenadnoj poseti vranjskom pozorištu 1Foto: V.Ristić/ Danas

Na večerašnoj probi „Gospođe ministarke“ koju u vranjskom pozorištu režira Vladimir Lazić sasvim (ne)očekivano se pojavio Nebojša Nušić, potomak najvećeg srpskog komediografa.

– Moj predak je sarađivao sa srpskim kompozitorima, a ja čuo da ovde reditelj Lazić po prvi put pravi komediju mjuzikl „Gospođu ministarku“ što je nas u Fondaciji Nušić posebno zainteigiralo – prenosi nam svoje razloge dolaska u Vranje Nebojša Nušić, upravnik fondacije našeg najpoznatijeg komediografa.

– Vranjanci su ljudi temperamenta i ritma, pa je za nas u „Nušić fondaciji“ bilo posebno izazovno ono što se sprema ovde Pozorištu Bora Stanković. Otuda i moja poseta, ovdašnjem ansamblu, bez bilo kakve inspekcijske sumnje u reditelja Lazića već sa namerom da jedno sasvim novo čitanje Nušića dobije širu regionalnu dimenziju – precizirao je Nušić, za portal Danasa.

Reditelj Vladimir Lazić, očekuje premijeru „Gospođe ministarke“ komedije sa plesom i pevanjem, do kraja marta, odbijajući da otkriva detalje u „svom čitanju“ što će biti prvi, „smešno pevački gorki šou“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari