Potpuno predavanje emocijama i publici 1Foto: Wikipedia

Odloženi koncert, koji je trebalo da bude održan u završnici ovogodišnjeg Gitar art festivala kao njegov najveći adut, najzad će prekosutra uveče u Sava centru došekati ovdašnja publika.

Portugalska diva Dulse Ponteš prvi je put u Beogradu, a epitet „najveća“, kako je rekla na jušerašnjoj konferenciji za novinare, ne izbegava zbog lažne skromnosti, već stoga što je po njoj to bila samo legendarna Amalija Rodrigez. Baš kao i ona, Ponteš na scenu ne donosi samo tradicionalnu portugalsku muziku – fado, već je pre world music izvođaš. Na scenu, priznala je juše u razgovoru sa novinarima, doneće i spontanost koje se drži šak i ako joj se desi da pogreši, tek petnaestak minuta pred koncert odlušuje kojim će redom pevati neke pesme. To je potpuno predavanje, istakla je Ponteš, iskreno i otvoreno, bez granica između nje i publike, u tom putovanju kroz muziku i zvukove ne samo gitare kao najznašajnijeg instrumenta portugalske muzike, već i ostalih tradicionalnih instrumenata ovog podneblja – mandoline ili gajdi.

Razlozi odlaganja njenog koncerta su lišni i bolni. Ovaj sada, naime, odvija se mesec dana po smrti njenog oca i otud je, kako je priznala, preplavljena mnoštvom emocija, pa će koncert biti veoma intenzivan a ona se nada da je emocije neće pobediti, da će se izboriti i obećava da će biti prisutna i dati sve od sebe.

Dakle, 18. aprila u 20 sati Velika dvorana Sava centra. Ulaznice kupljene za koncert 20. marta važe, a u prodaji su i one sa novim datumom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari