Požarevac: Završene amaterske glumačke svečanosti “Milivojev štap i šešir” – glumac festival Dušan Jović 1Foto: Bojan Nikolić/ Centar za kulturu Požarevac

Publika ovogodišnjih Amaterskih glumačkih svečanosti „Milivojev štap i šešir“ u Požarevcu je tokom pet takmičarskih večeri odgledala pet predstava. Glavna nagrada festivala “Milivojev šešir” pripala je Dušanu Joviću za ulogu Obrada u “Srpskoj drami” Trsteničkog pozorišta.

Požarevački Centar za kulturu bio je 19. put domaćin Amaterskih glumačkih svečanosti „Milivojev štap i šešir“ koje se organizuju u čast i slavu glumačkog poziva i sećanja na velikana Milivoja Živanovića, rođenog Požarevljanina.

Ove godine u takmičarskoj konkurenciji odigrano je pet predstava, dok je jedna bila revijalnog karaktera.
Požarevačka publika je tokom pet takmičarskih večeri imala priliku da pogleda pet predstava, „Čudo u Šarganu“, „Razvojni put Bore Šnajdera“, „Otac“, „Srpska drama“ i „Na točkovima“.

U konkurenciji za prestižnu nagradu festivala koji predstavlja uvertiru Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović” za “Milivojev šešir” kako javlja Boom 93 bili su Dušan Jović (za ulogu Obrada Srećkovića u predstavi „Srpska drama” ⎯ Trsteničko pozorište i Dramski atelje „Vuk Karadžić“ iz Grabovca), Marija Maričić (za ulogu Prosjakinje u predstavi „Čudo u šarganu” ⎯ Udruženje „Prkos” i Teatar „Inat” iz Kulturnog centra Zlatibor.

Za „Milivojev šešir“ nadmetali su se i Branislav Unginović (za ulogu Bore Šnajdera u predstavi „Razvojni put Bore Šnajdera” ⎯ Kamerna scena „Mika Antić” Senta, Nataša Ilić (za ulogu Laure u predstavi „Otac“ ⎯ Pozorište „Milivoje Živanović” Centra za kulturu Požarevac i Teodora Petrović (za uloge Sare i Lilike u predstavi „Na točkovima” ⎯ Pozorište „Poetski teatar” Obrenovac).

Glavna nagrada Amaterskih glumačkih svečanosti “Milivojev šešir” pripala je Dušanu Joviću za rolu Obrada u “Srpskoj drami”.

U čast pobednika festivala glumci OAP „Branislav Nušić“ Centra za kulturu Malo Crniće odigrali su predstavu „DR“ u režiji Nevene Rakočević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari