Požarevac: Najbolja predstava 15. Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja je “Dr”amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Malog Crnića 1Foto: Boom 93/ G. Jovanović

Predstavom “San letnje noći” Pozorišta “Milivoje Živanović”Centra za kulturu Požarevac odigranom u čast nagrađenih završena je 15. smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić” u Požarevcu.

Na ovogodišnjoj smotri dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić” u konkureniciji za nagrade bilo je pet predstava.

U takmičarskom program predstavili su se glumci pozorišta iz Petrovca na Mlavi koji su igrali predstavu “Putujuće pozorište Šopalović”, iz Velike Plane koji su se predstavili komadom „Mrešćenje šarana“, glumci iz Velikog Gradišta igrali su predstavu „Virus“, iz Malog Crnića „Dr“ i iz Smederevske Palanke „Protekciju“.

Kako javlja Boom 93 za najbolju predstavu 15. Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja proglašena je predstava “Dr”u režiji Nevene Rakočević i izvođenju OAP “Branislav Nušić” CZK iz Malog Crnića.

Žiri koji su činile rediteljka Cisana Murusidze Čolović, direktorka požarevačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Sonja Mirić Mladenović i profesorka srpskog jezika Slavica Jovanović, odlučio je da za najbolju glumicu festivala proglasi Jelenu Stojadinović za ulogu u predstavi „Mrešćenje šarana” Pozorište „Masuka“ CZK iz Velike Plane.

Po odluci žirija najbolji glumac smote je Valentino Oljača za ulogu u predstavi „Dr“ OAP „Branislav Nušić“ Centra za kulturu Malo Crniće.

Ista predstava, kao najbolja na Smotri „Živka Matić“ revijalno će biti izvedena na predstojećem Festivalu varoških pozorišta „Milivojev štap i šešir“.

Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić” zatvorena je revijalnim izvođenjem predstave „San letnje noći“ Pozorišta „Milivoje Živanović“ CZK Požarevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari