Prvo polufinale Evrovizije: Proglašeno prvih deset finalista (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/GOIGEST PRESS OFFICES

Prvh 10 finalista Eurovision Song Contest 2022. koji se održava u Torinu u Italiji su Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

Švajcarska

Jermenija

Island

Litvanija

Portugal

Norveška

Grčka

Ukrajina

Moldavija

Holandija

Italija je, zbog prošlogodišnje pobede, treći put domaćin Pesme Evrovizije. Za grad koji će ugostiti 40 predstavnika na takmičenju izabran je Torino, prva prestonica ujedinjene Italije i glavni grad pokrajine Pijemont.

Publiku je u revijalnom delu u „Pala Olimpiku“ zabavio jedan od najpoznatijih italijanskih di-džejeva Beni Benasi.

Italijanski javni servis RAI odlučio je da Pesmu Evrovizije u Torinu vode poznata italijanska pevačica Laura Pausini, voditelj Alesandro Katelan i svetski poznati pevač Mika.

Laura Pausini je jedan od najpoznatijih italijanskih izvođača u svetu. Osvojila je Zlatni globus, Gremi i četiri Latin gremi nagrade, a njena pesma Io si je bila nominovana za Oskara.

Alesandro Katelan je, kao voditelj, već 20 godina na medijskoj sceni Italije. Među najpoznatijim šou-programima koje je vodio izdvaja se italijanska verzija Iks faktora.

Libansko-britanski pevač Mika je, od svog hita Grace Kelly iz 2007. godine, uživao u karijeri koja nije bila ograničena ni umetnički ni geografski.

Drugo polufinalno veče na kome učestvuje i srpska predstavnica Konstrakta održaće se u četvrtak 12. maja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari