Pozorišna anatomija 1Foto: Aleksa Ramadanović

Međunarodni regionalni festival savremenog pozorišta „Desire central station“ po deveti put održaće se od 25. novembra do 3. decembra u Subotici pod sloganom „Anatomija“.

Sasvim prikladno, festival otvara predstava „Čas anatomije“ SNP-a iz Novog Sada, a zatim sledi premijera predstave Kokana Mladenovića „Oblak u pantalonama“, koju je radio po istoimenoj poemi Vladimira Majakovskog sa glumcima Pozorišta „Deže Kostolanji“. Tu je potom predstava „D. J.“, solo projekat u kome reditelj Mikloš Pajž prstima i lutkama izvodi operu, pa koprodukcija Narodnog pozorišta Beograd i Bitef teatra „Carstvo nebesko“, zatim će Slovensko mladinsko gledališče izvesti „Mi, evropski leševi“, a „Čendra multimedija“ iz Prištine „55 shades of gay – Balkansko proleće seksualne revolucije“. Reditelj Arpad Šiling stiže sa predstavom „Exit“ u izvođenju Mađarskog državnog pozorišta „Čiki Gergelj“ iz Temišvara, pozorišta iz Arada i Narodnog pozorišta iz Sombora.

Na programu je i „Magbet“, Bitef teatra i Centra za kulturu iz Tivta, zatim „Hulu“ Pozorišta Blik, „Otelo: Nezakonita liturgija“ Teatra „VeRRdi“ iz Zadra u režiji Danasovog kolumniste Zlatka Pakovića, „Ljubav i ekonomija“ „Montažstroja“ iz Zagreba, „Moja fabrika“ BNP iz Zenice. „Penzum“ Jožefa Nađa i Žoela Leandra, „Lambedusa Beach“, Pozorišta „Hotel Bulić“ iz Zagreba, „Second Exile“, NP u Majuhajmu u režiji Olivera Frljića i „Slatinski cvet – iliti euforija postojanja“, u režiji Reke Sabo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari