Pozorišna značka Branislav Nušić 1Foto: PATOS

Pozorište PATOS predstavilo je novi projekat Pozorišna značka Branislav Nušić, koji ima za cilj razvoj nove i mlade pozorišne publike u Smederevu.

Programom će biti uključene sve gradske osnovne škole, kao partneri u projektu, prenosi Podunavlje.info. Takođe, partner na projektu je i OŠ Ivo Andrić iz Radinca, kod Smedereva, kao svojevrsna najava proširenja programa naredne godine i na sve škole okolnih sela.

Logističku podršku daje Centar za kulturu Smederevo, dok Narodna biblioteka Smederevo kroz partnerstvo pruža stručnu podršku programu.

Potreba i značaj razvoja pozorišne publike kroz ovaj program pokazuje broj uključenih partnera na projektu, koji zajedničkim snagama rade na formiranju kritičkog mišljenja kod dece i mladih. Planirano je da deca posete pozorište četiri puta (najmanje) i da nakon svake pogledane predstave zabeleže svoj stav o pogledanoj predstavi u svom Pozorišnom dnevniku, koji će u sebi sadržati osnovne pozorišne pojmove i bonton.

Program sadrži i takmičarski deo, čije će finale biti na istoimenoj završnoj manifestaciji koja će se održati u decembru 2018.godine.

Projekat je jedan od tri pobednika konkursa Superste+ za 2017. u okviru programa Superste.net. Značaj projekta je prepoznat i finansijski podržan od strane Grada Smedereva, a podršku je pružilo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ocenivši da se projektom izuzetno podstiče kreativan razvoj učenika školskog uzrasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari