Predstava „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“ – odgovor društva na antifašistički otpor

Autorska ekipa predstave "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo" i tri nedelje od premijere na meti napada i pretnji

Ostavite komentar


  1. Genocida nije bilo!!!
    ‘Gospodo umetnici’, nadam se da je novac koji ste uzeli za ovo ‘umetnicko’ delo vredan vasih ‘patnji’.

    1. Po JMBG-u nekih zrtava se vidi da nisu ni rodjeni u vreme zlocina(a ne genocida)
      Procitajte definiciju genocida pa se uverite da u Srebrenici nije bio genocid vec zlocin, u svakom slucaju ruzan dogadjaj ali velika razlika.
      Genocid stavlja ceo narod pod krivicom a zlocin odgovorne za isti.
      Prestanite mene i sve postene ljude da etiketirate sa genocidom.
      Molim da se objavi komentar jer vec duze vreme me blokirate.
      Hvala

  2. „Podsetimo, u poslednjoj sceni predstave zastava Srbije ispisana s imenima i JMBG-ovima sva 8.372 ubijena u Srebrenici spušta se na pod uz izvođenje himne. Autor traži minut ćutanja za žrtve iz Srebrenice i ostavljaju publiku da izađemo iz sale obilazeći je.“
    Stvarno bi bilo lepo da saznamo odakle vam spisak i JMBG svake žrtve.
    Odbrana optuženih Mladića i Karadžića to u Hagu nije mogla da dobije, jer tužilaštvo to nema, ai brani se tvrdnjom da bi objavljivanjem imena žrtava vređali njihovo dostojanstvo i osećanja članova njihovih porodica. Neko je ovde lud, ali za sebe to ne bih rekao. Molim da mi objavite komentar!!!

      1. Izvinjavam se svima, što koristim prostor u vezi ove predstave. Ali kao pripadnik srpskog naroda imam želju da nam nekad neko od novinara iznese činjenice o tom tragičnom događaju iz 1995.godine. Niko, ali baš niko nikada nije objavio koliko i gde je Bošnjaka(civila i vojnika) poginulo i na koji način. Gde su streljani, gde su poginuli prilikom učestvovanja u proboju, a gde prilikom upadanja u zasedu. U Srbiji ni jedan medij nikada ovo nije objavio i ne može niko očekivati da verujemo bez dokaza „na neviđeno“. Servira se broj od oko 8000 poginulih , a nema podataka koliko je streljanih ? Napravite specijal i ja prvi kupujem jer me interesuje. Ne verujem medijskim špekulacijama, hoćemo činjenice.

  3. Mnogo djubreta ,tzv. umetnika i poznavalaca iste se nakupilo u ovoj lepoj zemlji . Pa dokle vise ? NAZAD.

  4. Dobro bi bilo da Helšinski odbor za ljudska prava i Soroševa fondacija finansira predstavu o najmanje sto genocida izvšenih nad Srbima u zadnjih sto godina i da se ona prikaže u Sarajevu, Zagrebu i Prištini i da vidimo njihove reakcije i da ih uporedimo. U filmu o Dijani Budisavljević moglo se u tragovima naslutiti da je reč o Srpskoj deci, i o zločincima koji su to izvršili. Jednostrane predstave na ovim prostorima nemaju snagu pomirenja. Na ovim prostorima narodi treba svaki dan da se izvinjava ju jedni drugima za zločine izvršene u zadnjih sto i petsto godina zajedno sa Turcima i Njemcima koji su te zločine podsticali i izvršavali i u poslednjem ratu.

  5. I zaista, na stranu sve, ali zar nisu trebali da ustanu prvo oni ubijeni u Jasenovcu a zatim Srebreničani? Ne samo po starini genocida, ako ih tako zovemo, već po broju žrtava, i svakako, dati maljevima prednost pred metkovima. Ali eto dokaza da mi još uvek nismo Srbija već još uvek prokleta Jugoslavija.

Ostavite komentar


Kultura

Šest filmova sa prostora nekadašnje Jugoslavije u selekciji "Filmski krugovi" Sterijinog pozorja: Koliko nas muči nasleđe bivše države? 10

Šest filmova sa prostora nekadašnje Jugoslavije u selekciji „Filmski krugovi“ Sterijinog pozorja: Koliko nas muči nasleđe bivše države?

U selekciji "Filmski krugovi" u okviru Sterijinog pozorja u Novom Sadu biće prikazano šest filmova sa prostora bivše Jugoslavije. El Shatt – nacrt za utopiju (Ivan Ramljak), Jedna žena, jedan vek (Želimir Žilnik), Dosije: Labudović – Nesvrstani (Mila Turajlić), Tvornice radnicima (Srđan Kovačević), Pomračenje (Nataša Urban) i Koreni (Tea Kovač).

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.