Predstava vranjskog pozorišta u takmičarskom programu FEDU u Sarajevu 1Foto: Dušan Pešić

Lutkarska predstava „Nerođena devojka“, koju je na scenu Pozorišta „Bora Stanković“ postavio Darko Kovačovski, uvrštena je u takmičarski program 8. Međunarodnog festivala dječje umjetnosti – FEDU, koji će se održati od 2. do 7. maja u Sarajevu.

Selekciju takmičarskog programa, osim vranjske, prošlo je još devet predstava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, saopšteno je iz vranjskog pozorišta.

Reditelj Darko Kovačovski potpisuje i tekst za ovaj lutkarski komad, dok je scenografiju, kostime i lutke izradila Nađa Vasileva.

U predstavi su angažovani glumci Žetica Dejanović, Jelena Filipović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Jovan Veljković, a „Nerođena devojka“ svoju premijeru imala je tokom ove pozorišne sezone.

Osmi FEDU u Sarajevu je internacionalni, multidisciplinarni umetnički festival takmičarskog karaktera koji razvija stvaralaštvo za decu i mlade, afirmiše autorski izraz i neguje komplementarnost različitih stilskih obrazaca.

Nagrade se dodeljuju u četiri kategorije: teatar, književnost, muzička i likovna umetnost.

U oblasti Teatar – takmičarski pozorišni program dodeljuju se nagrade Grand prix pod nazivom „Aidin Maslačak teatar“ – najbolja predstava, najbolji glumac i glumica, najbolja režija, dramski tekst, scenografija i kostim.

I publika, takođe, dodeljuje nagradu pod nazivom „Najjači aplauz“.

Još vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari