Predstave Bitef teatra na tri internacionalna festivala 1Foto: Nenad Šugić

Predstava Nikole Zavišića i Maje Pelević “Kao da kraj nije sasvim blizu” gostovala je na MOT festivalu u Skoplju od 18. do 21. novembra, i zabeležila je veliki uspeh kod publike i kritike.

Predstava “M.I.R.A.” u režiji Andraša Urbana, sa vrhunskom Mirom Karanović u glavnoj ulozi, predstaviće se na Regionalnom festival glume u Nikšiću, 25. novembra, a drama “Kretanje” Dimitrija Kokanova, u režiji Jovane Tomić, gostuje na festivalu DESIRE u Subotici, 28. i 29. novembra.

Učešće na ovim festivalima pokazuje da produkcije Bitef teatra svojom svežinom i hrabrošću plene pažnju regiona, i da pored izmenjenih uslova zbog pandemije i sprovođenja mera zaštite, ovo pozorište živi i diše.

U sezoni koja se odvija pod simboličnim imenom “Na ivici”, Bitef teatar uspeva da održi ravnotežu žonglirajući na žici novovremenog.

“Trudimo se da svojim repertoarom ostanemo aktuelni, novi i uzbudljivi, kako u formalnom tako i u sadržajnom smislu, te tako odgovorimo izazovima sadašnjosti u kojima je pozorište sve ugroženije. U formalnom smislu, predstave “Kretanje” i “Kao da kraj nije sasvim blizu” skrojene su za mali broj gledalaca i parcitipativne – publika doslovno učestvuje u pozorišnom činu.

Predstava “M.I.R.A.” inspirisana je likom i delom najveće dame našeg teatra, velike pozorišne borkinje i osnivačice Bitef teatra – Mire Trailović, čiji spomen podseća da za dobro pozorište ne postoje prepreke”, navodi se u saopštenju ove kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari