Preko 500 Novosađana slušalo klasiku na Keju 1

Više od 500 Novosađana prisustvovalo je prvom od 15 koncerata festivala Dunavska sonata održanom 1.jula na Keju žrtava racije kod spomenika Porodica.

Drago mi je što je Dunavska sonata organizovala ovako lep koncert klasične muzike na otvorenom. Mislim da je ovakvih kulturnih događaja veoma malo u Novom Sadu. U kućama smo zatrpani TV rijaliti emisijama, u gradu jeftinom muzikom i zabavom po kafićima. Zato sve pohvale organizatorima kako za sam događaj tako i za to što je odabrana odlična lokacija, na Keju, pored Dunava, rekao nam je Zoran Jelić.

Nastupili su violnisita Andrej Balaž u klavirskoj pratnji Stele Molnar, gitaristkinja Olivera Ognjanović, klarinetista Slaven Balać i trio koji čine čelistkinja Vesna Garabantin, klarinetista Milan Rakić i pijanista Predrag Grujić.

-Veliki broj slušalaca na ovom, prvom koncertu, dokaz je da klasična muzika ima mnogo više ljubitelja nego što bi se moglo zaključiti po broju prodatih karata u koncertnim dvoranama i da sredstva kojima je gradska uprava za privredu i gradska uprava za kulturu pomogao ovaj festival imaju puno opravdanje, rekla je direktorka Festivala Dunavska sonata Milica Trifunov.

Do kraja godine, u okviru četvrte Dunavske sonate održaće se još 14 koncerata na teritoriji Novog Sada. Sledeći koncert zakazan je za 10.jul na otvorenim bazenima Sajmište. Svaki od koncerata posvećen je nekom od stranih i domaćih velikana klasične muzike, tačnije, nekom važnom događaju iz njegovog života i stvaralaštva. Njihove malo poznate, ali lepe kompozicije izvode mladi i talentovani muzičari iz cele Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari