Premijera "Noćne frajle" u Narodnom pozorištu u Nišu prva u novoj sezoni 1Foto: Narodno pozorište Niš

Predstava „Noćna frajla“, po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji Branislava Mićunovića biće premijerno izvedena u četvrtak, u 20 časova, u Narodnom pozorištu u Nišu.

Ovo će biti ujedno i prva premijera u novoj pozorišnoj sezoni pod sloganom „Ne/promenjeno“.

Reditelj predstave, ujedno i odgovoran za adaptaciju i idejno rešenje scenografije, Mićunović rekao je da je priprema predstave bio veoma zahtevan proces rada, koji je trajao dva meseca.

„Noćna frajla“ spada u komade polifone strukture i veoma složene kompozicije. Ovakva dramska dela po pravilu predstavljaju izazov, ali i veliko zadovoljstvo za svakog reditelja koji Popovićev pozorišni diskurs doživljava kao istinsku provokaciju“, kazao je on.

Mićunovič je napomenuo da „Noćna frajla“ „poziva na duboko promišljanje trenutka u kojem naš svet doživljava suštinsku transformaciju, ali i preispitivanje moći umetnosti da postavljanjem ozbiljnih pitanja te promene prepozna i predvidi“.

U predstavi igraju Aleksandar Mihailović, Jasminka Hodžić, Miloš Cvetković, Sanja Krstović, Aleksandar Marinković, Marjan Todorović, Maja Vukojević Cvetković, Nađa Nedović Tekinder, Maja Dejanović, Natalija Jović, Jovana Golubović, Vesna Stanković i Ivana Nedović, Ivana Nedović i Bratislava Milić.

Autorsku ekipu predstave čine dramaturg Dejan Petković, kostimografkinja Tatjana Radišić, kompozitorka Irena Popović Dragović i koreorografkinja Danica Ničić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari