Premijera predstave "Intimnost" Biljane Srbljanović u Dubrovniku 1Biljana Srbljanović Foto: Medija centar (arhiva)

Predstava „Intimnost“, koja se u produkciji Fondacije „Heartefact“ iz Beograda bavi aktuealnom temom pandemije korona virusa premijerno je izvedena u dubrovačkim Lazaretima u sklopu programa 71. Dubrovačkih letnjih igara, javila je Hina.

„Intimnost“, premijerno izvedena u četvrtak, reditelja Andreja Nosova i dramaturškinje Biljane Srbljanović kroz kratke priča o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima u vremenu (samo izolacije) istražuje što se promenilo u životu i radu pojedinca i njegovom odnosu prema „drugom“ i sebi, ali i propituje je li moguće sačuvati intimnost u doba pandemije.

Nosov je izjavio je kako je odnos prema drugome ključan, jer je korona virus osvestio pojedinca da njegovi postupci imaju posledice koje mogu značiti da se neko, zbog nečije sitne nepažnje, može razboleti, završiti u bolnici ili umreti.

„Ta stalna prietnja koja stalno postoji je užasna stvar s kojom se teško živi, čega smo svi svesni kroz naše živote. Bilo je vrlo zanimljivo ispitivati s glumcima šta to znači za čoveka i kako se menjaju naši odnosi. I kad se svadjamo, radimo li to slabije ili žešće, ili lakše opraštamo“, rekao je Nosov.

U predstavi glume Leon Lučev i Jelena Graovac, a uz Nosova i Srbljanović ostatak autorskog tima čine Selena Orb, Draško Adžić, Ognjen Aksentijević i Selena Pleskojnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari