Premijerom komada "Nema dade, nema bate" počinje obeležavanje jubileja u Pirotu 1Aleksandar Radulović, Gradimir Filipović i Dejan Glišić Foto: Z Panić

Premijerom komada Srbislava Minkovića “Nema dade, nema bate“, pisanog na lokalnom dijalektu a u režiji Slobodana Aleksića 28. oktobra, počinje obeležavanje 130 godina pozorišnog života u Pirotu i 75 godina profesionalnog rada Narodnog pozorišta Pirot.

– Za nas je ovaj jubilej veoma značajan. Posle ove premijere i Revije malih pozorišnih formi, sledi mini turneja i rad na novoj dečjoj predstavi- kaže direktor Pozorišta Gradimir Filipović.

Jubilarnu 10. Reviju malih formi koju 29. oktobra otvara “Ljubav u doba kokaina“ komad u kome igraju Marijana Mićić i Marko Marković. Dan kasnije rezervisan je za monodramu Zijaha Sokolovića “Lijevo, desno glumac“ kojom obeležava 50 godina rada. Poslednjeg dana oktobra na programu je predstava “Ljubav do groba“ u kojoj igraju Snežana Savić, Milenko Pavlov i Marina Vodeničar. Reviju zatvara komad “Striptiz“ u kojoj uloge tumače Miloš Samolov i Radoslav Milenković.

Sve gostujuće predstave igraju se u sali Doma vojske od 19, 30 sati. Prodaja karata počinje 17. oktobra. Cena pojedinačne karte je 500 dinara, a kompleta 1600 dinara. Popusti su obezbedjeni za sindikalnu prodaju i pretplatnike pozorišta- kaže organizator Pozorišta Dejan Glišić.

Prema rečima glumca i umetničkog direktora Pozorišta Aleksandra Radulovića, glumcima ovog tetra je čast i zadovoljstvo da ovaj jubilej obeleže i sa glumcina Zijahom Sokolovićem i Radoslavom Milenkovićem.

U okviru mini turneje sa predstavom Hasanaginica“, naše pozorište prvi put u svojoj istoriji igra na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 5. novembra. Potom ćemo ovu predstavu 6. novembra igrati u “Puls teatru“ u Lazarevcu. Pirotsku “Hasanaginicu“ imaće priliku da vidi i publika u Dumitrovgradu 13. novembra na ovogodišnjem Balkan teatar festu 13. novembra- kaže Radulović.

Pozorište iz bugarske opštine Vrace gostuje u Pirotu 19. novembra sa predstavom “Djurdjevdan“. U medjuvremenu će glumci Narodnog pozorišta Pirot igrati reprize predstava iz aktuelnog repertoara i početi rad na novoj dečjoj novogodišnjoj predstavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari