Preminuo dizajner čuvenog krsta sa naslovnice prvog albuma benda Guns N' Roses 1Foto: Shutterstock/Noer R

Bili Vajt Junior, čovek koji stoji iza dizajna čuvenog krsta koji se našao na omotu albuma Appetite For Destruction benda Guns N’ Roses, preminuo je, objavio je gitarista Sleš.

Sleš je na svom Instagram nalogu objavio ovu vest i napomenuo da je Bili Vajt Junior taj krst nacrtao Akslu Rouzu kao tetovažu na ruci pre nego što je bend postao poznat.

„In memoriam, Bili Vajt Junior, dizajner GNR logoa u krstu i dugogodišnji prijatelj benda. Nedostajaćeš nam.“

Vajt je bio student umetnosti u Long Biču u Kaliforniji, kada ga je jedan rođak sredinom 80-ih upoznao sa do tada nepoznatim bendom Guns N’ Roses.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slash (@slash)

„Jednog dana, Aksl me je pozvao i upitao da mu nacrtam tetovažu, nakon što je video šta sam sve nacrtao na zidu kod rođaka“, rekao je Vajt za Culture Creature u intervjuu 2016. godine.

„Krst i lobanje koje liče na članove benda su bili Akslova ideja, a ostalo sam smislio ja – isprepletane linije bile su reference na Thin Lizzy, bend koji volimo i Aksl i ja.“

Kada je originalni nacrt za album Appetite For Destruction, delo Roberta Vilijamsa, odbačeno kao kontroverzno, na red je došao Vajt i njegov dizajn.

Od izlaska 1987. godine, ovaj album je prodat u više od 30 miliona kopija širom sveta, a Vajtova skica logoa prodata je na aukciji za 6.875 dolara 2009. godine.

Izvor: Louder

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari