Preminuo Endi Rurk, basista benda The Smiths 1Foto: Zach Hilty/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Endi Rurk, basista benda The Smiths, preminuo je u 60. godini od raka pankreasa, objavili su članovi benda na društvenim mrežama.

Gitarista Džoni Mar podelio je ovu vest: „Sa velikom tugom objavljujemo da je Endi Rurk preminuo nakon duge borbe sa rakom pankreasa. Endija će svi oni koji su ga poznavali upamtiti kao nežnu i lepu dušu a fanovi kao izuzetno nadarenog muzičara“.

Dodao je da u ovom trenutku svi traže malo privatnosti.

Rurk je svirao na poznatim pesmama benda The Smiths, među kojima su This Charming Man i There Is a Light That Never Goes Out, kao i na nekim solo pesmama Morisija nakon raspada benda.

Takođe je bio član benda Freebass sa još dvojicom muzičara iz Mančestera, Gerijem Munfildom iz benda The Stone Roses i Piterom Hukom iz sastava New Order.

Rurk je bio školski drug Džoniju Maru i oni su zajedno svirali gitaru pre nego što ga je Mar ubedio da isproba bas, nakon čega se zaljubio u nju i nastavio da je svira.

Vest o njegovoj smrti dolazi samo nekoliko meseci nakon što su Mar i Rurk prvi put svirali zajedno posle 35 godina na pesmi Strong Forever benda Blitz Vega, čiji je Rurk član zajedno sa gitaristom Kavom Blagersom iz sastava Happy Mondays.

Izvor: Standard

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari