Majls GudvinFoto: YouTube Printscreen

Majls Gudvin, osnivač benda April Wine, preminuo je u 76 godini u Halifaksu, potvrdio je njegov publicista Erik Alper.

U decembru prošle godine, Majls Gudvin je objavio da se povlači sa turneje usled posledica dijabetesa.

„Iako sam još u bendu gde pišem, snimam i produciram, sada se zvanično povlačim sa turneja. nedostajaće mi nastupi, fanovi i drugi bendovi sa kojima smo prijatelji godinama, ali zdravstveni razlozi su učinili da ova odluka bude neophodna“, napisao je od tada.

Poslednji nastup sa bendom April Wine imao je 2. marta 2023, u gradutu Truru u kanadskoj pokrajini Nova Škotska.

Gudvin je osnovao bend April Wine u Vejverliju 1969. godine, zajedno sa gitaristom Dejvidom Henmanom, bubnjarom Ričijem Henmanom i basistom Džimom Henmanom.

Tokom 45-godišnje karijere benda, pojavio se na svakom od 16 studijskih albuma i učestvovao u uspehu koji je doneo više od 10 miliona prodatih albuma.

Bend je najuspešniji bio u rodnoj Kanadi i nije uspeo da ostvari previše uspeha preko okeana, iako je nastupao na festivalu Monsters of Rock u Doningtonu 1980. i 1981. godine.

Primljen je u Kanadsku kuću slavnih muzike 2010. godine, a Gudvin je 2003. dobio nagradu za životno delo kompanije ECMA za doprinos kanadskoj muzici.

Majls Gudvin objavio je autobiografiju Just Between You and Me

„Kada govorim o sebi, moram da budem iskren. Bio sam u poslu 60-ih i 70-ih, a alkohol i droge bili su deo nastupanja. Odete u ‘kancelariju’ i neko vam ponudi piće čim uđete“, rekao je on 2016.

„Svi su partijali. Svi smo prošli kroz to. Neki od nas su preživeli, neki nisu. Ja sam imao sreće, ali sam bio i pametan. Zbog toga sam još ovde i zato mogu da se setim svega i to zapišem. Jer sam to preživao“, dodao je on.

Poslednja dva solo albuma pod nazivom Myles Goodwyn And Friends Of The Blues (deo 1 i 2) objavio je 2018. i 2019. godine.

Izvor: Louder

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari