Preminuo glumac Pol Sorvino zvezda filma "Dobri momci" 1Foto: wikipedia

Pol Sorvino, glumac čije su uloge varirale od mafijaškog bosa u „Dobrim momcima“ do policijskog detektiva u drami „Zakon i red“, preminuo je u 83. godini, objavio je njegov publicista Rodžer Nil.

Sorvino je umro u ponedeljak prirodnom smrću sa svojom suprugom Di Di pored sebe, koja je preko Nila izdala saopštenje u kojem kaže: „Naša srca su slomljena, nikada neće biti drugog Pola Sorvina“. preneo je CNN

Rođen u Bruklinu u Njujorku, Sorvino je zaradio nominaciju za Tonija za svoju ulogu u „Ta šampionska sezona“ (ponavljajući ulogu u filmskoj verziji) i pojavio se na dugačkoj listi filmova koji su uključivali portretisanje Henrija Kisindžera u „Niksonu“, „Dik Trejsi“, „Crveni“ i „Raketaš“.

Sorvino je pohađao Američku muzičku i dramsku akademiju i razmišljao je o tome da postane operski pevač pre nego što je debitovao na Brodveju sredinom 1960-ih. Njegov prvi film bila je komedija „Gde je Papa“, a zatim „Panika u Nidl Parku“, sa Al Paćinom.

Sorvino je možda najviše upamćen po filmu „Dobri momci“ reditelja Martina Skorsezea kao Pol Sisero, mafijaš koji je čak i u zatvoru zadržao strast za kuvanjem i finom kuhinjom, tanko sečeći beli luk oštricom. (Sorvino i njegova supruga kasnije su zajedno napisali knjigu „Pino, pasta, i Žurke.“)

Glumac je preuzeo ulogu u „Zakon i red“ kao jedan od detektiva, ali je ubrzo otišao, navodeći ograničeni opseg materijala.
Iza Sorvina su ostali supruga i troje dece, uključujući glumicu Miru Sorvino, i petoro unučadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari