Priča o medijskom mogulu i vlasti: Počelo snimanje filma u Kraljevu, Branka Katić u glavnoj ulozi 1Foto Peter Kollanyi/promo FCS

Scenarista i reditelj Dean Radovanović započeo je u Kraljevu snimanje debitantskog igranog filma “Polovni ljudi” (ranije poznatog pod radnim naslovom “Instru Mental”), koji nastaje u srpsko-estonskoj koprodukciji.

Planirano je da snimanje traje četiri i po nedelje u Kraljevu i još sedam dana u Beogradu, kako je objavio Filmski centar Srbije koji je podržao ovaj film.

Glavni lik Radovanovićeve priče je zavodljivi i enigmatični medijski mogul koji orkestrira udar na aktuelnu vlast u korist radikalne desnice.
Kada dobije poziv od mlađeg brata i njegove nove devojke vraća se u svoj rodni grad da preispita izrazito neprijateljski i otuđen odnos sa neurotičnim bratom, kao i njegovu naizgled harmoničnu ljubavnu romansu…

U svom prvom dugometražnom igranom filmu Radovanović je okupio glumačku ekipu u kojoj glavne junake igraju Bojan Žirović, Miloš Lazić i Branka Katić, a u podeli su i Srđan Miletić, Minja Peković, Ljubomir Bandović, Vladica Milosavljević i Nenad Ćirić.

U autorskom timu „Polovnih ljudi“ su i direktor fotografije Peter Kollanyi, scenograf Nikola Nikolić, art direktor Iztok Čeh, kostimografkinja Kristina Savić, maskerka Sonja Vizentaner, snimatelj zvuka Srđan Bajski i montažerka Andrijana Krčmar.

Film se realizuje u koprodukciji “Nulte tačke” iz Beograda i “Munchhausen” produkcije iz Talina, uz podršku Filmskog centra Srbije i Estonskog filmskog instituta, a producenti su Ramona Plazinić i Veli Valentin Rajasaar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari