Priroda u očima planinara 1Foto: JBK

Jedan dan u prirodi može da proizvede mnoštvo pozitivnih emocija, a posle vikenda provedenog u planinarenju pozitivno raspoloženje može da vas drži do srede“ – tako bi u najkraćem glasio recept planinara Novaka Ristanovića koji sa članovima Planinarskog kluba „Starica“ Majdanpek na čijem je čelu,  u nogama ima uspon na najlepše planinske vrhove u Srbiji.

Delić atmosfere sa planinarskih akcija u minule dve godine, sačuvan je na fotografijama koje su majdanpčeki planinari prikazali na izložbi „Priroda i društvo očima planinara“ otvorenoj u Galeriji ovdašnjeg Centra za kulturu.

-Pored artističkog prizvuka, ideja našeg kluba bila je i neka vrsta promocije našeg rada kako bi se ljudi okrenuli planinarenju i zdravom načinu života.

Ovom postavkom su osim lepota šuma i kanjon reka u okruženju, prikazani i nestvarni prizori sa najviših i najlepših planinskih vrhova u Srbiji, od Midžora, preko Jastrepca, do Rtnja i Starice – objašnjava Ristanović, dodajući da na žalost, izloženim fotografijama nisu uspeli da obuhvate sve lepote prirode koju pohode tokom svojih akcija.

Izložba fotografija „Priroda i društvo očima planinara“ sadrži 35 fotografija koje se mogu videti do  25.marta u galeriji Centra za kulturu Majdanpek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari