Proglašenje laureata književne nagrade "Štefica Cvek" u ponedeljak 1

U KROKODILovom Centru u ponedeljak, 31. januara od 19 sati biće proglašene prve dobitnice/prvi dobitnici novoustanovljene regionalne književne nagrade „Štefica Cvek”.

Priznanje „Štefica Cvek” ove godine obuhvata BHSC govorno područje i sve prozne knjige koje su objavljene od 1. januara do 1. decembra 2021.

Osnivanje nagrade podrazumeva istraživanje regionalne književne produkcije i prikupljanje preporuka knjiga od pedesetak kulturnih radnica i radnika iz zemalja sa BHSC govornog područja – književnica:ka, kritičarki:a, novinarki:a, urednica:ka i drugih.

Kako je reč o priznanju nekompetitivnog karaktera, Pobunjene čitateljke na osnovu obavljenog istraživanja i analize preporuka neće dodeliti samo jednu nagradu, već će napraviti izbor knjiga za koje smatraju da su vredne pažnje.

Osnivanje nagrade „Štefica Cvek” podržali su USAID, Evropska unija, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Fondacija Jelena Šantić.

Prenos celog događaja moći će da se prati uživo na facebook stranici @bookvica.net, kao i na YouTube kanalu @KrokodilEngagingWords.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari