„Proglašeno kulturno dobro je trajno i tu nema boga“: Bojan Kovačević za Danas povodom najave da bi zdanje Generalštaba moglo da bude pretvoreno u hotel

Ostavite komentar


  1. Treba ostaviti ruševinu tako, neka je 100 godina, nek vidi svet šta Srbin imade.

  2. Srusiti to komunisticko ruglo, napraviti zelenu oazu/park u znak secanja na zrtve agresije NATO i komunistickog terora koji je na vrhuncu svog zla dao razlog NATO da izmrcvari i unazadi ovu jadnu zemlju jos malo.

  3. Bog se, dragi Bojane, preselio na Andrićev venac 1, pa mu zbog toga pošta ne stiže.

  4. Ako se spomenik naziva ruglom!?!! Kako nazvati aktuelni urbanisricki tres? Da li ce ista vredno biti sacuvano, ili cemo morati da branimo „svaki kamen zemlje Srbije“?

  5. Како да не . То би била друга ЦИА на Балкану. Цела државна администрација и државни апарат , на длану . Какав хотел ? Па ту нема ни ваљаних прилаза хотелу . Одлично за шпијунског гнездо . Акција је то политика и услови , за тако крупан поклон ?

  6. Ovaj tekst je savršen! Ako se usude da ovo i proceduralno proguraju, ovo je materijal za sudsko veštačenje! Skupo nas već u smislu zagađivanja životne sredine koštaju fascinacije Vučića, Malog i Vesića konfekcijskim verzijama soliterčina iz Dubaija i dr. sličnih lokacija ! Već su naneli mnogo štete i vreme je da im se konačno stane u kraj!

  7. Molim profesora Dejana Kovačevića da čim pre organizuje okrugli sto na Akademiji arhitekture i donesu zajednički zaključak o ovoj temi, i da u to uključe katedru za Urbano planiranje Arhitektonskog fakultet

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.