Projekcije edukativnih serijala najpoznatijih svetskih kanala na otvorenom 1Foto: www.palilula.org.rs

Beograd će od 25. do 27. avgusta biti mesto jedinstvenog događaja u samom srcu grada, na Tašmajdanu. Tokom tri letnje večeri posetioci će moći da uživaju u projekcijama edukativnih i zanimljivih epizoda najboljih TV kanala: National Geographic, Viasat History i BBC Earth.

Taš TV Garden će biti sjajan prostor za porodični piknik i vreme provedeno na otvorenom uz zanimljive edukativne igre, radionice i druženja sa temom ekologije, istorije i očuvanja okoline. Posetioci će pod zvezdanim nebom ući u svet stvaranja sveta uz epizode „One strange rock“ i „Before the flood“ kanala National Geographic. „Ovo je priča o tome kako je veliki komad kamena oživeo“, izjavio je povodom serijala bivši astronaut Chris Hadfield. Ova seriju od deset epizoda vodi glumac Will Smith i posebno će skrenuti pažnju na našu planetu danas.

Kanal BBC Earth će prikazati epizodu „Blue planet II“. „Blue planet II“ prati razvoj života u okeanu, a kadrovi su snimani tako naprednom tehnologijom da izgledaju kao Pixar crtani filmovi. „Blue Planet II“ istražuje najnovija dostignuća naučnih istraživanja obala mračnih i nepoznatih dubina okeana.

Posebna poslastica za sve je premijera prve dve epizode serijala „Priča o Evropi“ Viasat History kanala 25. avgusta. Ova zanimljiva serija u šest epizoda predstavlja povest o Evropi, istražujući različita poglavlja njene bogate istorije. Ovo je razvojni put kroz vreme i prostranstva, od samog nastanka kontinenta, preko prvih doseljenika i evolucije evropske kulture i religije, do istorijskih dostignuća na polju istraživanja, tehnologije i politike. Ova serija predstavlja različite aspekte neverovatne istorije ovog kontinenta i koristi se prelepom fotografijom, zanimljivim pitanjima i vrlo zanimljivim podacima, kako bi naslikala fascinantni portret Evrope.

Program počinje 25. avgusta od 17h. Pre svake projekcije biće organizovani zabavni kvizovi, radionice i aktivacije za celu porodicu, a od 20h počinju projekcije koje će začiniti poslednje avgustovske dane.

Partner Taš TV Garden – MgMivela će se pobrinuti  za osveženje na ovom velikom beogradskom dogadjaju , a najbolji učesnici u zabavnim igrama dobiće i nagrade. Novi slogan kampanje ove vode bogate magnezijumom i značajnom za zdravlje „Neki mogu sve“ upravo je ono što će ovom druženju dati poseban ton. Jer  Taš TV Garden možete da gledate TV program pod vedrim nebom, u zagrljaju voljene osobe, ili sa svojom porodicom, dok vas snaga magnezijuma ispunjava i daje energiju da letnja noć postane noć u kojoj možemo zajedno sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari