“Prostranstva pejzaža” Radmile Lazarević od sutra u Galeriji RTS 1

Izložba slika “Prostranstva pejzaža” Radmile Lazarević, kojom se obeležava pola veka njenog izlaganja i aktivnog delovanja na likovnoj sceni, svečano će biti otvorena sutra, 7. februara, sa početkom u 19 časova, u Galeriji RTS (Takovska 10).

Izložba će trajati do 2. marta.

Osnovna tema na slikama Lazarevićeve je pejzaž koji prolazi kroz razne mene, ali čini okosnicu svih njenih likovnih predstava.

Postavka će predstaviti 26 slika, od kojih su neke ustupljene iz kolekcija Narodnog muzeja Beograda, Zadužbine Ilije M. Kolarca i privatnih kolekcija.

Radmila Lazarević je rođena 1940. u Beogradu. Akademiju likovnih umetnosti i poslediplomske studije završila je 1966. u klasi Đorđa Bošana i Nedeljka Gvozdenovića. Od 1965. član je ULUS-a. Kao stipendista grčke vlade boravi u Grčkoj 1970. a u Francuskoj, kao stipendista francuske vlade u periodu 1978/79. Na kolektivnim izložbama izlagala više od sto pedeset puta u zemlji i inostranstvu.

Slike joj se nalaze u kolekcijama: Narodnog muzeja u Beogradu, Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Muzeju grada Beograda, Umetničke galerije u Banja Luci,  Galerije „Likovna jesen“ u Somboru,  Galerije portreta u Tuzli, Zavičajnog muzeja u Bosanskom Novom (Novom Gradu), Centra za kulturu i informisanje u Skoplju, Umetničke galerije u Kruševcu, Skupštine grada Beograda, Galerije Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, Umetničke galerije u Strumici, Galerije „Stara Kapetanija“ u Beogradu, Galerije u Počitelju i Galerije i Prilepu, kao i u posedu kolekcionara u zemlji i inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari