“Protuve piju čaj” odnele pobedu na Amaterskom pozorišnom festivalu 1Foto: CKP

Nakon pet predstava, četiri takmičarske i jedne u čast pobednika, spuštena je zavesa na XII Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“.

Pozorišni entuzijasti iz Malog Crnića, Krnjeva, Starog Sela, Despotovca i Jagodine pokazali su svoja glumačka umeća još jednom pokazavši da i u malim sredinama postoje ljudi koji razumeju, vole i žive za pozorište.

Žiri koji je radio u sastavu: Goran Jovanović, kritičar, Dušan Radovanović, nastavnik biologije i Tijana Drndarević, profesor srpskog jezika i književnosti doneo je odluku da za najbolju glumicu festivala proglasi Milicu Pešić koja je tumačila ulogu Evice u predstavi „Pokondirena tikva“ Doma kulture „Vlada Marjanović“ iz Starog Sela. Nagradu je, u ime glumice, primio direktor Doma kulture iz Starog Sela, Jugoslav Todorović.

Žiri je za najboljeg glumca proglasio Ivana Dragojlovića koji je tumačio ulogu Petra u predstavi „Sabirni centar“ OAP „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića.

Kao i svake godine, najbolja predstava sa festivala „Živka Matić“ nastupiće na zatvaranju festivala „Milivojev štap i šešir“. Po odluci žirija, najbolja predstava XII Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“ je „Protuve piju čaj“ po tekstu Dragoslava Mihailovića, u režiji Milana Veljkovića, Teatra „Resava“ Centra za kulturu iz Despotovca. Nagradu je, u ime pozorišta, primio Aleksandar Ivanović.

Nagrade , umetničke slike – poklon Udruženja likovnih stvaralaca “Milena Pavlović Barili“ Požarevac i prigodna Odličja dodelila je gospođa Galina Perić, v.d. direktorka Centra za kulturu.

Nakon dodele nagrada, g. Galina Perić je prigodnim govorom zatvorila ovogodišnju smotru.
Na kraju festivala, u čast nagradjenih, nastupilo je Gradsko pozorište iz Jagodine sa predstavom „Sab(h)rana dela Viljema Šekspira“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari