Prvakinja Narodnog pozorišta u Nišu Sanja Krstović poklonila klavir talentovanom mladom pijanisti 1Foto: Pixabay.com

Glumica Sanja Krstović, prvakinja Narodnog pozorišta u Niša, odlučila je da svoj klavir pianino pokloni studentu Kristijanu Vučkoviću, jednom od najtalentovanijih mladih pijanista iz tog grada.

„Jako mi je bilo važno da moj klavir ode u prave ruke. Presrećna sam što sam ga dala Kristijanu, pred kojim je, kako su mi profesori rekli, blistava muzička karijera. Moj mlađi brat Mladen i ja smo mu poželi puno sreće, i zamolili ga da nas pozove na svoj prvi solistički koncert“, priča poznata niška glumica.

Sanja se priseća da je kao dete sanjala da bude pijanistikinja, a da bi joj pomogli da osvari svoj san, njeni roditelji su je upisali u Muzičku školu.

„Odmah su mu kupili pianino, koji je uvezen iz bivšeg SSSR-a. I kao što to najčešće biva moja karijera pijanistikinje se završila posle Niže muzičke školu u Nišu. U petom razredu osnovne škole sam odlučila da ne želim da nastavim da pohađam muzičku školu“, kaže ona.

Prvakinja Narodnog pozorišta u Nišu Sanja Krstović poklonila klavir talentovanom mladom pijanisti 2
Foto: Narodno pozorište Niš

Pianino je u Sanjinom stanu „skupljao prašinu“, doduše njen brat je povremeno svirao.

„Mladen nije išao u muzičku školu, ali je sam učio da svira. Međutim, i on je vrlo brzo odustao od pianina. Godinama, tačnje decenijama klavir je bio kod mojih roditelja, ali su oni prešli u novi, manji stan, tako da za pianino nije bilo mesta. Tada sam odlučila da ga poklonim nekome kome je zaista potreban. Bila mi je strašna pomisao da pianino završi na nekom otpadu“, priča prvakinja niškog teatra.

Glumica je pomoć potražila od bivše dekanke Fakulteta umetnosti u Nišu Suzane Kostić, koja joj je predložila da klavir pokloni Kristijanu.

„Rekla mi je da je Kristijanov klavir izgoreo u požaru, tako da nema svoj instrument, na kojem može da vežba kod kuće. Stupila sam u kontakt sa njim. Upozorila sam ga klavir nije naštimovan, pošto dugo niko nije svirao na njemu, kao i da je veoma težak, ali mi je odgovorio da će on sve da organizuje oko transporta“, kaže ona.

Svetlana Dejanović Avramović, jako cenjena profesorka klavira u penziji kaže da je Sanjina odluka da pianino pokloni Kristijanu najbolja moguća.

„Kristijan je sada apsolvent na Fakultetu umetnosti, ali je svakako najtalentovaniji pijanista mlade generacije u Nišu. Kao neko ko je dugo godina podučavao pijaniste mogu da procenim da je on veoma perspektivan. Sigurno je da će mu Sanjin poklon pomoći da lakše postane odličan pijanista“, smatra profesorka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari