Prvi put nakon premijere: Predstava “Urednik” ponovo na sceni 1Foto: Promo

Nakon odobrenja Vlade za ponovni rad pozorišta, Reflektor teatar nastavlja sezonu „Post istina je laž“, uz poštovanje preporučenih mera zaštite.

Prva na repertoaru ovog omladinskog pozorišta je predstava „Muškarčine„, koja će se igrati na otvorenoj sceni Dorćol Platza (Dobračina 59b) već 31. avgusta od 21h.

Nakon nje, organizatori i organizatorke najavljuju izvođenja svoje najnovije predstave „Urednik“ za 3, 4. i 5. septembar.

Reč je o drami koja govori o medijskim manipulacijama i posledicama igranja istinom, koja će se sada prvi put posle premijere igrati na istoj adresi kao i „Muškarčine“.

Da se podsetimo, ova predstava je premijerno izvedena u martu tekuće godine i nakon nekoliko otkazivanja, usled širenja pandemije virusa Covid-19, bivala otkazana.

O ovom ostvarenju, dramaturškinje Sare Radojković i reditelja Vojkana Arsića, na sajtu same predstave navodi se:

Ova drama prati dinamiku jedne televizijske redakcije i kako se ona, što u kolektivnom što u individualnom obliku, nosi sa time kako i koje će informacije prenositi. Iako se čini da utiču na sudbinu „tamo nekih ljudi“ vidimo kako zapravo utiču na sudbinu sebe samih. Shvatamo zašto se nalaze u pozicijama u kojima se nalaze i kako ih neinformisanost i neangažovanost za sopstvene živote dovodi u pozicije u kojima se nalaze. Kako iz njih pokušavaju da se izvuku i da li i zašto (ne) uspevaju”

Nakon predstava „Muškarčine“ i „Urednik“, Reflektor teatar izvodiće 15. septembra i „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?„, pozorišni dokumentarac o ekstremizmu, njegovim uzrocima i posledicama.

Prvi put nakon premijere: Predstava “Urednik” ponovo na sceni 2
Foto:Promo

Sve informacije o izvođenjima, ulaznicama i drugim aktivnostima ove omladinske organizacije, mogu se pronaći na njihovom sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari