Radiš, gineš, dobijaš nagrade…

Više od 600 potpisa za smenu upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića...Nada Šargin, glumica

Ostavite komentar


  1. Primer osobe koja radi prvo svoj posao i poseduje sve atribute koji idu uz valjanu ličnost.
    Sa Anitom Mančić najkvalitetija glumica ovde.

    1. Ne slazem se ima puno casnih glumaca a i boljih od gospodje Sargin. Ne dopada mi se to sto se desava u NP ali ni to da opet klasifikuju umetnike u fazonu ko nije sa nama nihe umetnik. Ko podrzi Savica taj nihe dovar glumac, covek itd… Licemerno je

      1. pa, izgleda da je tako. kao i u vreme 90-ih, nije bilo pitanje politike, već pitanje etike da li ste uz ratotvorca ili ne.

        pitate li se zašto bi neko, koga kolektiv neće, toliko žarko želeo da ostane na funkciji? mislite li zaista da je to pitanje njegove ideje u razvoju narodnog pozorišta?

        svako razuman i ko nema konkretni interes neće se zapitati da li je smena ovog strašnog čoveka opšte dobro ili ne.

  2. Naivno je da umetnici nasedaju na prozivke o političkoj pozadini njihovog protesta! Upravo oni koji im politiku prišivaju su sve, ili makar ono što grčevito brane, stekli uz pomoć politike! Nije sporna politika, već njena zloupotreba! Nebavljenje politikom, naročito za misleće ljude, je isto kao i nepranje zuba! Intelektualci imaju posebnu moralnu obavezu da se bave svim važnim društvenim procesima i da, kreiranjem politika, pozitivno utiču na razvoj društva! Ono što polusvet poručuje intelektualcima jeste:Nemojte vi u politiku, ona je nečasna, a nije bila kad je mene dovela na poziciju! Politika je u najmanju ruku često, velliko blato, ali to nije opravdanje da se glumi čistunstvo i posmatra sa bezbednog rastojanja! Pre ili kasnije bIćete girnuti u to blato i shvstićete da ste se dočekali na glavu!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.