Rami MalekRami Malek, foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Rami Malek je ostvario veliki uspeh ulogom velike muzičke zvezde u filmu „Boemska rapsodija“, a uskoro ćemo ga po svemu sudeći gledati u roli jedne od najvećih filmskih zvezda u istoriji Holivuda. On će, naime, u novoj seriji, iza koje stoji Met Rivs („Betmen“), igrati Bastera Kitona, uz Čarlija Čaplina najpoznatijeg glumca i reditelja iz ere nemih filmova.

Za sada nema puno detalja o seriji, osim da će Malek biti i jedan od njenih producenata, zajedno sa Druom Vedlom. U ovom trenutku je potvrđeno da će glavni scenarista serije biti Ted Koen, koji se proslavio radom na „Prijateljima“. Postoje naznake da je priča serije zasnovana na knjizi „Baster Kiton: Život filmskog stvaraoca“ Džejmsa Kertisa.

Po čemu je bio poznat Baster Kiton?

Kada je Baster Kiton bio na vrhuncu karijere, između 1920. i 1929. godine, uradio je toliko sa tako malo da ga je čuveni pokojni kritičar Rodžer Ibert nazvao „najvećim glumcem-rediteljem u istoriji filma”. Bez dijaloga i veoma retko sa scenarijem, Kiton je uspeo da napravi najuzbudljivije, a po mnogima i najsmešnije filmove svog vremena.

On je režirao, glumio, sam radio sve vratolomije, od kojih su mnoge bile opasne po život, a uz to je znao kako da nasmeje publiku.

„Komičar radi smešne stvari. Dobar komičar radi stvari na smešan način“, rekao je on jednom prilikom.

Njegovi najpoznatiji filmovi su „General“, „Šerlok mlađi“, „Kamerman“ i „Navigator“.

Rami Malek, višestruko nagrađivani filmski i televizijski glumac

Rami Malek je rođen 1981. godine u Kaliforniji. Javnosti je postao poznat po sporednim ulogama u serijama „Rat kući“ i „Pacifik“, kao i roli u filmskoj trilogiji „Noć u muzeju“. U prvi plan je isplivao sa serijom „Mr. Robot“, u kojoj je igrao glavnog junaka. Ona mu je donela nagradu Emi.

Na velikom platnu ga pamtimo kao Fredija Merkjurija u biografskom filmu „Bohemian Rhapsody“ o slavnom pevaču i grupi Kvin i ulozi Licifera Safina, glavnog suparnika Džejmsa Bonda u filmu „Nije vreme za umiranje“. Prva od ovih uloga obezbedila mu je Oskara, Zlatni globus, nagradu BAFTA, nagradu Sindikata filmskih i televizijskih glumaca i mnoge druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari