Razgovor povodom 50 godina knjige „Filosofija palanke“ u nedelju 25. avgusta u Ivanjici 1Foto: Promo

Tekst Filosofije palanke Konstantinović je prvi put izgovorio avgusta meseca 1969. na Trećem programu Radio Beograda. Od tada, pola veka Filosofija palanke neprekidno je živo prisutna u kulturnoj i društvenoj javnosti.

O knjizi će govoriti dr Milivoj Bešlin, Živan Berisavljević, Milan Vlajčić, dr Slobodan Ilić, mr Vladimir Marović, dr Ivan Milenković, dr Latinka Perović, prof. dr Gojko Tešić i Radivoj Cvetićanin. Cilj razgovora u Ivanjici je da se napravi osvrt na bogatu povest ovoga dela, kao i na njegove aktuelne odjeke i recepciju.

Organizatori skupa su udruženje „Novi Optimizam“ i Inicijativa za kulturnu decentralizaciju Srbije- KUDES iz Ivanjice. Partneri u organizaciji su Savet za negovanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića,  Institut za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu, Treći program Radio Beograda, Fondacija Stanislav Vinaver iz Šapca i dnevni list Danas.

Na ovom linku možete videti kako je izgledala prva inicijativa za sećanje na delo „Filosofija palanke“, koju je Novi Optimizam pokrenuo na godišnjicu smrti Radomira Konstantinovića.