Foto: Promo

Tekst Filosofije palanke Konstantinović je prvi put izgovorio avgusta meseca 1969. na Trećem programu Radio Beograda. Od tada, pola veka Filosofija palanke neprekidno je živo prisutna u kulturnoj i društvenoj javnosti.

O knjizi će govoriti dr Milivoj Bešlin, Živan Berisavljević, Milan Vlajčić, dr Slobodan Ilić, mr Vladimir Marović, dr Ivan Milenković, dr Latinka Perović, prof. dr Gojko Tešić i Radivoj Cvetićanin. Cilj razgovora u Ivanjici je da se napravi osvrt na bogatu povest ovoga dela, kao i na njegove aktuelne odjeke i recepciju.

Organizatori skupa su udruženje „Novi Optimizam“ i Inicijativa za kulturnu decentralizaciju Srbije- KUDES iz Ivanjice. Partneri u organizaciji su Savet za negovanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića,  Institut za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu, Treći program Radio Beograda, Fondacija Stanislav Vinaver iz Šapca i dnevni list Danas.

Na ovom linku možete videti kako je izgledala prva inicijativa za sećanje na delo „Filosofija palanke“, koju je Novi Optimizam pokrenuo na godišnjicu smrti Radomira Konstantinovića.

Povezani tekstovi