Revija predstava malih formi na sceni pirotskog pozorišta od 1. do 6. decembra 1Foto: Zoran Panić

Narodno pozorište Pirot organizuje 12. po redu Reviju predstava malih formi. Ljubitelji pozorišne umetnosti videće pet predstava, četiri gostujuće i jednu pozorišta grada domaćina. Revija traje od 1. do 6. decembra. I za ovu Reviju, kao i ranijih godina, vlada veliko interesovanje.

– Zbog aktuelne epidemiološke situacije broj posetilaca u sali će biti ograničen na 170 , rekao je direktor Pozorišta Gradimir Filipović.

Prema rečima organizatora Pozorišta Dejana Glišića, prvi put se ova Revija koja ima tradiciju i za koju uvek vlada veliko interesovanje u gradu, održava u decembru.

Revija počinje u sredu 1. decembra komedijom monodramom „Ži mi ti (Rocky 6)“ u kojoj igra Dragan Boža Marjanović, po rekstu Branislava Markovica.

U četvrtak , 2. decembra na programu Revije je komedija „Neka bude šta bude (samo da je muško)“.Protagonisti ove predstave su Sandra Bugarski, glumica Beogradskog dramskog pozorišta i Vladan Savić, glumac Pozorišta na Terazijama. Tekst i režiju potpisuje Vladan Savić. Saradnici na tekstu su Saša Simonović i Anica Garić, scenografija Tanja Žiropađa. Kostime je osmislila Kristina Savić, a koreografiju potpisuje Milica Pavlović.

U petak, 3. decembra je predstava “Crveni šešir“. Igraju Mina Lazarević i Nada Blam. Nastala je na osnovu istinite priče o dvema poznatim srpskim glumicama.Rezija Dimitrije Šašić, tekst Rastko Papić.

U subotu, 4. decembra Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković i Branislav Tomašević igraju u komadu „Dobri čovek“.Kabaretska predstava „Dobri čovek“ se bazira na „Listićima“ , odnosno dnevnikom koji je mladi Branislav Nušić krišom zapisivao, dok je ležao dvogodišnju robiju u Požarevcu, zbog „teškog“ prekršaja – napisane pesme „Dva raba“. Sva sličnost sa sadašnjim vremenom je Nušićeva, navodi se u programu. Dramatizaciju je radila Vesna Stanković a režiju Tamara Antonijević Spasić.

Poslednjeg dana Revije glumci pirotskog Potorišta igrau komad “Nemam da platim i neću da platim”, po tekstu Daria Foa, u adaptaciji i režiji Miloša Jagodića. Večita borba pojedinaca da se na častan način obezbedi egzistencija.

– Sve predstave se igraju u sali Pozorišta i počinju u 19,30. Cena kompleta ulaznica je 1.600 dinara a pojedinačna karta košta 500 dinara. Za sindikate 1.400 dinara. Prodaja karata kreće od sutra, rekla je organizatorka Pozorišta Sladjana Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari