Robert De NiroFoto: EPA-EFE/Mohammed Badra / POOL

Robert De Niro tvrdi da je njegov govor na dodeli nagrada Gotham u Njujorku cenzuriran bez njegovog znanja zbog komentara protiv Trampa.

De Niro je bio na pozornici jer je njegov poslednji film, „Ubistva pod cvetnim mesecom“ u režiji Martina Skorsezea osvojio počasnu nagradu Gotham Historical Icon and Creator, a nakon što je pročitao neke primedbe o filmu, utvrdio je da je prvi deo njegovog govora uklonjen s telepromptera s kojeg je čitao, piše Gardijan, prenosi Index. hr.

Zatim je sa svog mobilnog telefona pročitao deo govora koji je nedostajao.

„Istorija više nije istorija. Istina nije istina. Čak se i činjenice zamenjuju alternativnim činjenicama i pokreću teorije zavere i ružnoće. Na Floridi mlade studente uče da su robovi razvili veštine koje mogu primeniti za svoju korist. Industrija zabave nije imuna na ovu opaku bolest.
Vojvoda Džon Vejn slavno je rekao o američkim starosedeocima: ‘Ne osećam da smo pogrešili što smo im oduzeli ovu veliku zemlju. Postojao je veliki broj ljudi koji su trebali novu zemlju, a Indijanci su je sebično pokušavali zadržati za sebe'“, rekao je slavni glumac.

Napao i Apple

„Laganje je postalo samo još jedan alat u šarlatanskom arsenalu. Bivši predsednik lagao nas je više od 30 hiljada puta tokom svoje četiri godine mandata, a on drži korak u svojoj trenutnoj kampanji odmazde. Ali uz sve laži, on ne može sakriti svoju dušu. Napada slabe, uništava darove prirode i pokazuje nepoštovanje, na primer, koristeći Pocahontas kao uvredu“, dodao je.

De Niro je tada odbio da se zahvali sponzoru filma Appleu, osvrnuvši se na uklanjanje dela njegovog govora:

„Uopšte mi se ne da zahvaliti zbog onoga što su učinili. Kako se zapravo usuđuju to učiniti?“

De Niro ima dugu istoriju verbalnog napadanja Trampa, a u predizbornom spotu 2016. rekao je: „On je tako očito glup. On je propalica. On je pas. On je svinja. Prevara. Se****r. Džukela koja ne zna šta govori.“

Godine 2019. rekao je Gardijanu: „Jedva čekam da ga vidim u zatvoru“, a u oktobru je poslao izjavu na Stop Trump Summit u Njujorku, nazvavši bivšeg predsednika „zlim“ i „čvrstim momkom bez morala i etike”, podseća Index. hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari