RolingstonsiFoto: Hogan Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuveni Rolingstonsi juče su objavili Angry, prvi singl sa predstojećeg albuma i reakcije fanova na društvenim mrežama su odlične.

Ovom numerom Rolingstonsi su najavili album pod nazivom Hackney Diamonds koji izlazi 20 oktobra i koji će biti prvi posle skoro dve decenije sa novim autorskim pesmama.

Nakon oglasa za izmišljeni posao popravljanja stakla u lokalnom britanskom listu koji je služio kao najava, došao je naziv albuma Hackney Diamonds, što znači „razbijeno staklo“.

Najava albuma naišla je na veliki broj pozitivnih komentara na Tviteru i Instagramu, gde su mnogi pohvalili istrajnost benda.

I reakcije na samu prvu pesmu Angry su mahom pozitivne, te je neki opisuju kao neverovatnu i novi deo istorije rokenrola koji ne bi postojao kao takav bez samih Stonsa.

U spotu glumi Sidni Svini, a ovaj album je prvi koji će bend objaviti nakon smrti bubnjara Čarlija Votsa, iako su već išli na jednu turneju bez njega.

„Legende nije dovoljno dobar izraz! Rolingstonsi su NEVEROVATNI!“

„Mik Džeger ima 80 godina i još uvek kida!“

„Neverovatno je da grupa ljudi toliko dugo bude toliko neverovatna. Živi smo da podelimo ovu istoriju. Prosto sjajno!“

Na novom albumu naći će se 12 novih pesama i ne bi nas iznenadilo ako usledi još jedna turneja nakon fenomenalne prošlogodišnje Sixty povodom šest decenija postojanja.

Rolingstonsi i dalje imaju fanovsku bazu

Malobrojni fanovi nisu baš u potpunosti bili zadovoljni prvim singlom, ali moguće je da im je više smetala najava albuma u vidu razgovora sa rediteljem Džimijem Falonom.

„Ne mogu da verujem da iko ima išta negativno da kaže o novoj pesmi. Da li uopšte shvatate koliko smo srećni što jedan od najčuvenijih bendova u istoriji još uvek pravi novu muziku ovoliko kasno u karijeri?“, napisao je jedan fan na Instagramu.

Na albumu gostuju mnogi muzičari, među kojima su Elton Džon, Lejdi Gaga, Pol Makartni, Stivi Vonder, kao i bivši basista benda Bil Vajman.

Album je sniman na više lokacija, među kojima su London, Los Anđeles i Nasau, a Džeger ga je opisao kao mešavinu roka, balada, plesa i kantri muzike na događaju uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari