Đorđe Balašević sahranjen uz zvuke tambure (FOTO)

Ostavite komentar


    1. Jezivo je da je ta uštva od gradonačelnika i ulizica režima bila na Djoletovoj sahrani, sigurno da mu oni nisu uputili poziv nego je bilo ‘ili ili’. Svaku smrt gledaju da prigrabe kao svoj poen.

      1. Naposletku…
        Đole, drago mi je što si dobio ispraćaj kakav si želeo, jer je to najmanje što si zaslužio, a na sahranu se u našem narodu ionako nikad nije pozivalo…

  1. Pevanje Djoletovih pesama sirom Jugoslavije dirljiv je dokaz ljubavi prema coveku koji je toliko voleo tu zemlju i njene narode.Istovremeno samar u lice cetnickim i ustaskim mutantima u politickim elitama Srbije i Hrvatske koji su, protiv narodne volje, rasturili Jugoslaviju.

    1. Југославију је растурила црвена банда. Четничких потомака на жалост нема у Србији на власти.

  2. Oliveru dan zalosti cele Hrvatske, Dzej sahranjen u aleji zasluznih a Djole najveci otisao skromno bez pompe ali ostao u nasim srcima i vecnom secanju

    1. Čovek je živ dok ga se sećaju.Koliko puta si se setio „velikana“ iz Aleje, od njihove smrti?

  3. Ma kolikp se ne slagao sa njegovim
    Stavovima, posebno oko Republike Srpske i karaktera ratova 90 ih, bio je divan porodicni covek, pravi domacin. Tako je i sahranjen u krugu porodice.
    E ovo je dostojanstvo…pocivaj u miriu Djole

    1. Čovek je ustao protiv bratoubilačkih ratova. Proganjali su ga najgori, ratni profiteri koji su karijere izgradili na krvoproliću, a sve nas iz sopstvenih interesa podelili na torove. Slava mu!

    2. Jel može neko nama, koji su premladi da se sećaju, tačno kaže šta su to bili njegovi stavovi vezano za ratove 90tih. Po mogućstvu potkrepljeno dokazima.

      Ako niko ne može, onda, molim Vas, zaćutite. Ponekad je tišina najbolji izbor.

  4. Otkud gradonačelnik u najužem krugu,a onda su krivi novinari,ne mogu da verujem Mirjana

  5. Aman, ljudi! Ne kvarite porodici tugovanje samo zato sto se vama ne dopada ko je, pored njegovih najmilijih, bio na sahrani! Postujte privatnost !

  6. Djole lekar i hronicar ljudskih izgubljenih dusa u ovom crvinjaku , sahranjen je u grudima svih nas koji pevamo i pevacemo dalje njegove neponovljive pesme. Sanjam kako se uskoro svi mi , njegovi postovaoci sakupimo ispred Predsednicke Palate i da sa svecama u ruci pevamo njegove pesme , da ga podsetimo da je ispao necovek jer nije izjavio ni rec, ni slovo povodom smrti onoga koji je za njega bio i ostao spomenik kome nije i nikada nece biti dostojan. Da li cete objaviti ovo najiskrenije misljenje vaseg citaoca ?

    1. Bolje je da nista ne kaze, jer sta god bi rekao bilo bi neiskreno i licemerno. On bi i njegovu smrt iskoristio za samopromociju i sakupljanje politickih poena. I bez toga siti smo njegovog glumatanja i patetisanja. U njegovom birackom telu nema mnogo onih koji su slusali i razumeli Balasevica, a jos manje onih koji su ga voleli (upravo suprotno, mrzeli su ga jos od Milosevica). On je svestan da bi svojim javnim obracanjem imao vise politicke stete nego koristi i zato si i ne javlja, mada je kao margarin i koristi svaku priliku i povod da se oglasi i o svemu ima misljenje.

  7. “Ne možemo da se oprostimo od Đoleta. Ako bismo se oprostili od njega oprostili bismo se od svega dobrog u nama, od onog što nas deli od gadova oko nas”. Peca Popović

  8. Ako je Dzej zasluzio mesto u nekoj aleji zasluznih, najmanje je slicno mesto zasluzio i Djordje Balasevic. Naravno, Dno dna mu to nije namenilo i mozda je to i bolje, vazno je da nikada Djole izdao sebe, svoja uverenja, a time nije izdao ni nas. Neka mu je laka zemlja i mesto medju zvezdama

  9. Umeo je reči, koje svi znamo, da složi na način jednostavan, poseban, da nas dirne dublje nego što smo znali da nas ima. Delio je sa nama svoje radosti i naše tuge.

  10. Pogrešna odluka porodice da bar ne dozvole mladima da ga poslednji put isprate do groblja, pa nek sahrana bude privatna, kao Oliver Dragijevic. Bez komemoracije? Samo ste gurnuli reči u usta onima…….

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.