Sanja Savić Milosavljević: Vreme radi za"Vreme zla" 1Foto: Privatna arhiva

Likove iz serije „Vreme zla“ koja se vikendom emituje na Prvom programu RTS-a publika je već zavolela, a prema prvim podacima o gledanosti serije, nema sumnje da će ljubitelji domaćeg serijskog programa itekako pronaći vremena za „Vreme zla“.

Sanja Savić Milosavljević, scenaristkinja serije „Vreme zla“ kaže je da je scenario počela da piše pre tri godine.

– Od trenutka kada sam videla prvu verziju u montaži, čini mi se da vreme radi za „Vreme zla“. To je priča koja ne gubi na aktuelnosti bez obzira kada se prikazuje, zbog tematike i sklopa različitih sudbina“, rekla je Sanja Savić Milosavljević.

Sanja Savić Milosavljević: Vreme radi za"Vreme zla" 2
Foto: United Media/Nova S

Ističe da je Goran Šušljik već imao ideju kada je pozvao da sarađuju. Treći deo trilogije „Vernik“ treba da bude osnova strukture čitave serije, pa je najveći poduhvat bio kako da se prethodne dve knjige koje su obimne i kompleksne spoje, kao i da se odabere koji su to najbolji dramski momenti i na koji način ih predstaviti.

– Goran Šušljik je odlično prepoznao potencijal Ćosićevih dela, imamo dosta klasične književnosti koja je vrhunska, ali nije pogodna za obradu. U seriji je napravljen vremenski diskontinuitet. Osim svih produkcionih, rediteljskih i kreativnih kvaliteta koje poseduje serija, jedan od njih je svakako i tematika tog perioda kojom se Ćosić bavio na specifičan način u trenutku kada je knjiga objavljena“, istakla je scenaristkinja Sanja Savić Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari