Bitlsi su započeli svoj pohod ka vrhu liste najprodavanijih albuma na iTuens prodavnici, i za manje od 24 sata kako se konačno našlo neko njihovo zvanično izdanje u digitalnom formatu na netu, pet njihovih albuma je među prvih 20 po prodaji.


U vođstvu je „Abbey Road“, ispred albuma kao što su „The White Album“ i „Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band“. U prvih dvadeset je i specijalni „Beatles Box Set“ koji košta čak 129 dolara, i poznati „Blue Album“ njihovih najvećih hitova.

Na američkoj iTunes listi singlova pesme „Here Comes the Sun“, „Let it Be“ i „Blackbird“ su među šest Bitls singlova koji su među 100 najčešćih daunloudova. Eplova iTunes prodavnica je postavila 13 Bitls albuma u utorak, čime je konačno uspešno okončano dugo pregovaranje između Epla i izdavačke kuće EMI. Pre zvaničnog ulaska u digitalni svet Bitlsi su prodali preko 600 miliona ploča, kaseta i CD-ova.

Prvi koncert Pola Makartnija u Apolo teatru

Bivši član Bitlsa Pol Makartni nastupiće 13. decembra u Apolo teatru u Njujorku, prvi put u svojoj pevačkoj karijeri. Nastup 68-godišnjeg muzičara, instrumentaliste, tekstopisca i prema Ginisovoj knjizi rekorda najuspešnijeg kompozitora pop muzike svih vremena biće održan u čast obeležavanja 20-milionitog pretplatnika tog radija. Koncert na koji će moći da se uđe samo uz pozivnicu biće organizovan za slušaoce Sirijus XM, koji će ga uživo prenositi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari