Aleksa NedićFoto: Marko Ristis

– Dan održavanja Hali Gali festivala treba se proglasiti međunarodnim danom alternativne muzike – kaže za Danas Aleksa Nedić, basista benda Vizelj i jedan od osnivača Hali Gali kolektiva.

Dakle, ovogodišnji međunarodni dan alternativne muzike – Hali Gali festival, biće održan u subotu, 23. marta, u Klubu Dragstor, vrata se otvaraju u 22 časa. Sveže usvirani sa regionalnih turneja bendovi dolaze da izvrše napad na vaša čula. Festival se, što dođe nekako prirodno, održava u okviru Kontakt konferencije, koja i sama navodi da će svoju kulminaciju imati u kasnovečernjim i jutarnjim satima te grozničave subotnje večeri.

– Lajnap je brutalan – Hali Gali bendovi i probrana ekipa. Realno, ko god da je bio na festivalu, zna šta ga čeka, a ko nije nek dođe da istraži, neće se razočarati – otvara Nedić dušu za Danas, ne štedeći reči.

Biodiverzitet muzičkih estetika adut je festivala od samog starta, što takođe ukazuje na činjenicu da moraš baš da budeš party pooper da se na ovom rolerkosteru od celovečernjeg ludila ne provedeš dobro. Uostalom i u samoj najavi se podvlači da je izvođača puno, Dragstor ogroman i da ste svi dobrodošli. „Ovde nema nikog, nikog osim nas“, najavljuje ekipa aludirajući na nedavno objavljenu i do neizrža iščekivanu novu Hali Gali kompilaciju, Vol.2. Ekipa je žestoko usvirana, delom i zbog stalnih turneja. MENT u LJubljani je na nedavnoj proslavi svog 10. rođendana, pored svetskih imena, ugostio ovaj „specijal ozloglašene beogradske zabave“, nakon čega ih je entuzijastično dočekao Zagreb. Nedić se zahvalio Kontaktu kao i publici koja dolazi u velikom broju.

– Kao što smo navikli, novo izdanje Hali Gali festivala biće energetska eksplozija u delimično kontrolisanom prostoru – podsećaju organizatori. Muzika će dolaziti sa svih strana: sa dve glavne bine u Velikoj sali Dragstora, kao i sa dva manja stejdža, a nastupiće osnivači i novi članovi kolektiva, mladi bendovi, prijatelji kuće, a biće i specijalnih gostiju.

– U Velikom klubu veče otvaraju Čuvari stvari, devojke će ove nedelje predstaviti debitantski EP „Tonem“. Program nastavlja šabački trio LU – njihov prvi album nastao u Down There studiju izlazi do kraja proleća. Milanovački Cactus Fields oduševio je prisutne nastupima u LJubljani i Zagrebu i naravno da su očekivanja i ovog puta ogromna, dok proto tip najavljuju premijeru potpuno nove pesme uz standardne hitove, katarzu i horsko pevanje. Sitzpinker ima spreman još jedan novi singl, a znate i sami šta se događa u publici kada krenu „Sudan“ i „Da li“… Vizelj nema milosti ni prema kome kada su na bini, razneli su svaki stejdž na kojem su nastupili ove godine, a kladionice primaju opklade šta će obraditi ovog puta. Finiš dešavanja u velikoj sali biće u znaku Gazorpazorp i Šajzerbiterlemon. Gazori su obećali da je 2024. godina „njihova“ i da je vreme za debi album – uživo su uvek odlični, a „Proleće“ je baš hit! Šajzeri su u najboljoj formi od postanka benda: usvirani, energični i spremni za igru „dok požar okružuje grad“ – najavljuje Hali Gali kolektiv.

Na HC stejdžu biće pakao, dodaju – sve kreće posle ponoći, nastupiće Daze, Viking Krew, Ubili su Batlera, Neven, Suplex, Majak i Nabod!. Čejmberse preuzima DJ duo Bucalo i Thinker sa svojim popularnim dub setom, a pridružiće im se i dva specijalna gosta koji će biti najavljeni na dan dešavanja.

Iz svega navedenog zaključuje se da niste živeli, niti osetili andergaund beogradskog asfalta ako barem jednom niste posetili ovaj intruzivno katarzični napad na čula – alhemiju Hali Gali zvuka. Subota je dan za partijanje, zato ne razmišljajte, najbolja žurka čeka vas u Dragstoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari