Anderson Pak, Džef Mils i Toni Alen na otvaranju Dimensionsa u Puli 1

Glavni gost je američki pevač i reper Anderson .Paak, koji je osvojio Grammy za najboljeg rap izvođača u 2018. godini.

Tradicionalni spektakularni koncert otvaranja u povesnoj pulskoj Areni, u kojoj su zadnjih godina nastupala imena poput Grace Jones, Massive Attacka i Kraftwerka, i ove godine daće uvodni ritam celom Dimensions festivalu. Glavni gost je američki pevač i reper Anderson .Paak, koji je osvojio Grammy za najboljeg rap izvođača u 2018. godini. Anderson .Paak je univerzalni muzičar koji je u samo nekoliko godina samostalne karijere pomerio granice neo-soula i hip hopa. Uz prateći bend The Free Nationals i novi album “Oxnard” kojeg je producirala hip hop legenda Dr. Dre, a na kojem gostuju imena poput Kendrick Lamara, Snoop Dogga i J. Colea, Paakov koncert će biti spektakularan oproštaj Dimensions od Pule.

U 8. Dimensions festival takođe uvodi i vodeća figura techna, muzički inovator i “tehnički čarobnjak” – Jeff Mills, kojem će se na jedinstvenoj pozornici Arene pridružiti jedan od najuzbudljivijih bubnjara prošlog i ovog veka – Tony Allen, voditelj Fela Kuti benda, kojeg su Fela Kuti i Brian Eno proglasili ocem afrobeata.

Novu dimenziju plesne muzike pokazaće Objekt, koji će izvest pesme sa poslednjeg hvaljenog albuma u posve novom live izdanju. Arenu će do kraja rasplesati publici omiljeni Hunee svojim house i disco izborom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari