Atheist Rap: "Dolazimo u petak u Beograd, to je naša građanska dužnost" 1Foto : Facebook Atheist Rap

Kultni novosadski pank rok bend Atheist Rap objavili su na svojoj Fejsbuk stranici da dolaze u petak u Beograd.

Kako su naveli  u ovo doba godine održavaju tradicionalni rođendanski koncert, ali su se ovaj put zbog situacije u zemlji odlučili za drugačiji vid okupljanja.

–  Navikli smo našu publiku da u ovo doba godine održavamo tradicionalni rođendanski koncert. Ove godine smo se odlučili za drugačiji vid okupljanja, primereniji trenutku u kom se naše društvo nalazi. Vidimo se u petak 19.05. u 18 sati  u Beogradu – poručili su članovi benda Ateheist Rap na svojoj oficijelnoj Fejsbuk stranici.

Na pitanje Danasa da pojasne u kom svojstvu će se pojaviti u Beogradu Vladimir Radusinović Radule, pevač i gitarista Atheist Rap-a  podseća da se ovaj bend od svog nastanka do danas zalagao za ljudska prava i slobode, kao i  da su oduvek bili protiv nasilja.

– Kao bend koji je od nastanka pa do dana današnjeg uvek zastupao iste stavove po pitanju ljudskih prava i sloboda, uvek bio protiv rata, nasilja, korupcije, krađe i ostalih dobro nam poznatih stvari kojima smo zatrpani, odlučili smo da 34-tu godišnjicu benda  provedemo sa ostalim slobodnim građanima ove zemlje, na protestu protiv nasilja, koji će se održati u petak – kaže Radule dodajući da to smatraju svojom građanskom dužnošću.

Radule: „Osiono ponašanje nosilaca vlasti je prevršilo svaku meru“

– To nam je i građanska dužnost u ovom trenutku, jer je osiono ponašanje nosilaca vlasti prevršilo svaku meru. Želimo time da na miran i dostojanstven način pokušamo da pomerimo ovo društvo u pravom smeru, jer smo to dužni našoj deci, a posebno deci-žrtvama ovog nakaradnog sistema, u kojem je normalizovano sve što je istinski u suprotnosti sa ustavom, zakonima i moralnim principima poštenih, stručnih i vrednih građana ove zemlje – navodi Radule .

Prema njegovoj oceni većina donosioca političkih odluka nisu dorasli zadacima i ne ponašaju se odgovorno.

– Mislimo da velika većina nosioca državnih funkcija nisu dorasli zadacima i odgovornosti koju one nose i da treba da stave prst na čelo i zapitaju se da li su svesni kuda vode i sebe i građane ove zemlje. Apelovao bih i na njih i na crkvene velikodostojnike da se uzdrže od etiketiranja ljudi drugačijeg mišljenja od onog koje im odgovara i produbljivanja podela među ljudima dok stvari nisu izmakle kontroli.

„Situacija u Srbiji je odavno izašla van okvira kleptokratije“

– Takođe mislim da je neophodno rešiti situaciju u medijima sa nacionalnom pokrivenošću, jer ovakav način izveštavanja nije primeren slobodnom i demokratskom društvu, u kojem nam na televiziji pričaju da živimo, već diktaturi jednoumlja kakvu smo u istoriji videli na primerima nacističke Nemačke i staljinističke Rusije. Situacija u Srbiji je odavno izašla van okvira kleptokratije – zaključuje Vladimir Radusinović Radule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari