Beer Fest otvoren uz striktno poštovanje epidemioloških mera (VIDEO, FOTO) 1Foto: Jovana Stanković

Ovogodišnji Beer fest otvoren je nastupom benda Tap 011 pred nekoliko hiljada posetilaca.

„Festival je organizovao mogućnost testiranja u svim ‘Aqualab’ laboratorijama u Beogradu i širom Srbije i obezbedio povlašćenu cenu za brzi antigenski test od 490 dinara“, navodi se na zvaničnoj Instagram stranici ovog festivala.

Ipak, za sve one koji budu želeli na licu mesta da urade brzi test, to će biti omogućeno na pukntu za testiranje u blizini održavanja festivala, na parkingu iza tržnog centra „Ušće“, po istoj ceni.

Oni koji odluče da se testiraju na licu mesta preporučljivo je da na festival dođu ranije, budući da je red za testiranje neposredno pred početak dugačak nekoliko desetina metara.

Samo testiranje traje nekoliko minuta, a rezultat testa se čeka u proseku od 20 minuta do pola sata i stižu na mejl.

Dodatno čekanje posetioce očekuje i na ulazu u sam prostor festivala, budući da organizatori strogo vode računa o pridržavanju epidemioloških mera.

Iako je posetiocima omogućeno da biraju jedan od četiri ulaza, redovi na samom ulazu na festival iziskivaće dodatno vreme.

Nakon desetak minuta čekanja, redari proveravaju dokaze o vakcinaciji, urađenom testu, PCR ili brzom antigenskom, ili potvrdu preležanom virusu korona.

Za najmlađe, ukoliko planirate da povedete decu na ovu manifestaciju, organizovan je zabavni park.

Ranije tokom dana najavljeno je da će prilikom izlaska sa parkinga festivala svaki vozač biti podvrgnut alkotestu, ali policajci koji se nalaze na licu mesta nisu mogli da potvrde tu informaciju.

Iako je glavna bina bila posećenija od sporedne i u blizini bine je bila gužva za vreme trajanja prvog nastupa, poseta je manja nego prethodnih godina.

Što se tiče izbora piva, posetioci će za svoj ukus moći da izaberu različite vrste, a cene se kreću od 190 do 400 dinara.

Gužva na ulazima nije se smanjila ni nakon 21 i 30.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Belgrade Beer Fest (@belgradebeerfest)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari