Bend She Loves Pablo: Na Hali Galiju očekujemo mega zabavu, svira nam se i žedni smo 1foto: Vjekoslav Palinic

– Vrijeme je za nešto drugo što sada mladi vole i to je sasvim u redu. I vrijeme je da rock and roll sada malo živi iza kulisa “mainstreama”, dobro će mu doć to – kaže za Danas Domagoj Šimek, vokal zagrebačkog benda She Loves Pablo, komentarišući nestajanje široke popularnosti rokenrola na našim prostorima.

Međutim, iako je komercijalnost žanra opala, kvalitet je u zenitu, što se može čuti i videti u subotu, 26. marta, na Hali Gali specijalu u Dragstoru, na kome će između ostalih nastupiti i ova zagrebačka grupa, koja već 15 godina predstavlja jedan od stubova domaće alternativne scene.

Hali Gali se održava u okviru muzičke showcase konferencije Kontakt, a tim povodom, u razgovoru za Danas, bend poručuje: „Očekujemo mega zabavu, jedva čekamo i veselimo se, svira nam se i žedni smo“!

Bend ima reputaciju jednog od najboljih lokalnih live bendova, njihovi divlji nastupi redovno su rasprodati, a vlada mišljenje da su predodređeni za velike svetske pozornice…

Njihov četvrti album “Death Threats From Future Self” promovisan je na koncetima širom regije i Evrope, a ovom prilikom će i beogradska publika imati prilike da ga uživo čuje.

https://www.youtube.com/watch?v=0XVkzPka-QI&t=531s

– Poprilično smo sretni kako se razvijamo kao bend, imamo puno materijala i nikad nemamo krizu. Jedini “izazov” koji mi pada na pamet je cijela Covid situacija, a to nije nešto što je specifično samo za nas. Uspjesi? Pa sigurno koncerti sa nama omiljenim izvođačima poput Clutcha i Red fanga, te stabilni konzistentni odnos prema radu i probama – komentarišu iz benda poslednjih petnaest godina stvaranja.

Upitani kako su nastajale promene u zvuku koje su tokom godina varirale, Šimek priznaje da ni sam ne zna kako su se one odvijale.

– Jao, tko će to znati, toliko nam se ukus promijenio u zadnjih 15, 20 godina da ni sam ne znam što uopće sviramo sada. Počeli smo kao neki, sludge/stoner/punkish duo, a evo sada zbilja sviramo nešto što ne znam jel uopće stoner. Tko to zna više – kaže Šimek uz smeh, i dodaje – Više idemo po osjećaju, što nam se svira to sviramo.

Ni na pitanje kako nastaju muzika i tekst nema konkretan odgovor. Kako kaže, to jednostavno samo od sebe dođe.

– Nisam jedan od onih koji sjede na klupici, pišu tekstove o društvu i ljubavi oko sebe. Muzika, isto slično tome. Mi imamo i svoj studio pa pjesme radimo ne samo na probama, nego i ako netko od nas nešto snimi u studiju Pablo često “posudi” ideju, tako da ima dosta raznovrsnosti – pojašnjava on.

Bend smo upitali i to da li naziv novog albuma „Death threats from future self“ aludira na turbulentno vreme u kojem živimo, ali pevač odgovara odrečno, i dodaje da je slučajno tako ispalo.

– Ovdje je prijetnja u osobnom kontekstu, nema veze sa okolinom. Ali, naravno, svatko shvati kako god želi, u tom i je ljepota. Načelno smo pozitivan bend koji nije slijep na probleme oko sebe, ali trudimo se to anulirati ignoriranjem i samo nastavljamo dalje raditi kao da se ništa ne dešava – pojašnjava Šimek.

Povodom albuma dodaje da je nastao „jednostavno, glatko i ugodno“.

– Nama to nekako uvijek ide od ruke, nemamo problema, baš se veselimo tome. Već imamo pola novog albuma gotovo. Kreativnost i inspiraciju crpimo od svih ostalih bendova koje slušamo. Često nam se mijenja ukus pa tako onda i zvuk albuma – kaže muzičar, i povodom scene sa ovih prostora zaključuje da je izvrsna, puna super bendova, te se nada da će se većina njih izvući i nastaviti da radi punom parom nakon Covida.

House of Pablo

„House of Pablo je kolektiv bendova, nastali smo temeljem toga da smo incestuozno svi svirali po više bendova i dijelili članove i onda smo skužili da imaš četiri čovjeka i tri benda i da se možemo lagano organizirat za koncerte, snimanja, svašta nešto. Na sreću smo svi i jako dobri prijatelji koji dijele prostoriju za probe i studio“, objašnjava Šimek nastanak ovog muzičkog kolektiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari